Най-интересните заглавия от София Филм фест в Пловдив отново на екран

Култура

Десетият София Филм Фест в Пловдив приключи, но все още имате шанс да гледате някои от филмите. В Lucky Дом на киното в седмицата от 23-ти до 29-ти март ще се проведе Отзвук на най-интересните заглавия от програмата на фестивала.

Ако сте пропуснали ще имате възможност да гледате на голям екран филмът, който напълни вече веднъж залата – “Раната” на немския режисьор от турски произход Фатих Акин. Филмът е лична реакция към трагична част от световната история и е изключително напрегнат, красив и величествен. Ще бъде прожектиран отново и скандалния филм на Андрей Звягинцев “Левиатан”, както и безспорният фаворит в Кан – “Зимен сън” на Нури Билге Джейлан. Очакват ви и “Два дни и една нощ” на братя Дарден с прекрасното изпълнение на Марион Котияр и китайският “Черен въглен, тънък лед”, награден със Златната мечка в Берлин.

“Белият Бог“ грабна приза “Особен поглед” в Кан, а сега имате възможност да го гледате отново и в Пловдив, заедно с “Диви истории” на аржентинския режисьор Дамиан Шифрон и филмът на Рой Андершон “Гълъб, кацнал на клон, размишлява за битието”, който спечели наградата във Венеция.

Можете да се насладите и на най-новия шедьовър на един от големите майстори на визуалното изкуство Вим Вендерс “Солта на земята”. Филмът е документален портрет на великия бразилски фотограф Себастиао Салгадо, а сърежисьор на филма е неговия син, Жулиано.

Част от Отзвука на фестивала ще бъде и едно заглавие, което не намери място в селекцията в Пловдив, но което можете да гледате сега. ”Чудесата” е вторият филм на Аличе Рорвахер, лична интерпретация на собственото й детство, възхваляваща прекрасните странности на семейството – еднакво способно на любов и унищожение, щастие и отчаяние, често в един и същи момент.

Програмата можете да следите на facebook страницата на Lucky Дом на киното.

 

 

 

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.