Актуално

„Награда Пловдив“ ще бъде връчена тази вечер

Тази вечер ще станат известни носителите на „Награда Пловдив“ за ярки постижения в културния живот на града, реализирани през 2015 година.

Отличените пловдивчани в категориите за журналистика, художествена литература, художествен превод, архитектура, музика, театър, изобразително изкуство, фотография и операторско майсторство,  произведение на изкуството, предназначено за деца ще бъдат представени от водещата Лили Бързева и любимецът на пловдивската публика Марк Фаулър, който е родом от Австралия.

Акцент в програмата тази година ще бъде и участието на директора на Драматичен театър Пловдив – Кръстю Кръстев, който ще се изяви и като актьор.

Маестро Чобанов е подбрал само популярни произведения от Верди, Доницети, Щраус и Чайковски. Музикалната програма ще бъде представена по един оригинален начин от солисти, балет и оркестър на Опера Пловдив, които готвят големи изненади за публиката. Церемонияа по връчване на Награди Пловдив ще бъде заснета и излъчена в ефира на БНТ 2.

На церемонията награда за Дарител ще връчи лично кметът инж. Иван Тотев.

Домакин на церемонията е Пловдивската опера. Празничното събитие ще се проведе днес,  20 май (петък) от 18 часа в Дом на културата „Борис Христов“, а входът за публиката е свободен.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

  1. Награда Пловдив, раздел Архитектура се дава за 100% копие на украинска църква ??? По настояване на Владиката Николай копието е увеличено 2,5 пъти. Това се знае от целия град. Ако за изчертаване се дава награда, то тези които са я определили са нагли и посредствени хора, имащи лични интереси към този така наречен архитект. Нарадата трябва се анулира, тя е срам за Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина