Актуално

Пловдив Джаз Фест с младежки конкурс, изложба и награда

Младежки конкурс, изложба и наградата за цялостен принос към джаза са сред акцентите в програмата на Пловдив Джаз Фест 2017

Младежкият конкурс, който бе проведен за първи път по време на миналото издание на Пловдив Джаз Фест, и тази година ще даде възможност на младите джаз музиканти да се включат в предизвикателството. Условията за участие ще бъдат публикувани във фейсбук страницата на фестивала до края на седмицата. Журито, което ще подбере финалистите за концерта им и церемонията по награждаването на победителите, е съставено от Александър Леков (председател), Николай Карагеоргиев и Лилия Илиева – и тримата музиканти са с преподавателски опит и актуален поглед върху съвременната джаз сцена в страната. 

В първата вечер на Пловдив Джаз Фест 2017 – 1 ноември, ще бъде открита и изложбата на българския саксофонист Мишел Нахабедян, запечатала страхотни моменти от концерти на неговите любими джаз артисти по цял свят. Снимките на Мишел ще бъдат подредени на втория етаж в Културен дом „Борис Христов“, където се провеждат всички големи концерти от програмата на фестивала.

За втори път Пловдив Джаз Фест ще връчи и своята Награда за цялостен принос към джаза. В навечерието на музикалното събитие ще бъде обявен тазгодишният й носител.

Вече са ясни имената на музикантите, с които пристигат хедлайнерите Джошуа Редман и Дони Маккаслин. На 2 ноември ще чуем Дони Маккаслин и новия му проект Beyond Now, включващ кавър версии на няколко песни на Дейвид Боуи, с който той създаде Blackstar. Заедно с Дони на сцената ще бъдат Джейсън Линднер – кийборд, Джонатан Марън – бас и Зак Данзиджър – ударни.

Закриващият концерт с любимия на мнозина Джошуа Редман ще срещне българската публика с неговите колеги Рюбен Роджърс – бас и Грегъри Хътчинсън – ударни.

В програмата на всяка от първите три вечери между 1 и 3 ноември има по два концерта, с кратка пауза между тях. Билетът за дадената вечер важи и за двата концерта. 

Билетите за Пловдив Джаз Фест 2017 могат да бъдат закупени от касата на Главната улица в града, в мрежата на Eventim в цялата страна, както и в OMV, THE MALL, Книжарници Ориндж, Офис 1, Билетен център на НДК, Технополис, Български пощи.

Ето я и основната програма на тазгодишното издание на фестивала:

1 ноември 20:00

Джейсън Моран Бенд – In My Mind: Monk

Хилда Казасян с JP3 и Мишо Йосифов – „С усмивка за Ела“

––

2 ноември 20:00

Христо Йоцов/Jazz Cats

Дони Маккаслин Бенд: Beyond Now

––

3 ноември 20:00

Антони Дончев Проект

„Четирима господа пеят джаз“: Орлин Павлов, Павел Терзийски, Свилен Ноев, Стефан Вълдобрев & Октет Пловдив

––

4 ноември 20:00

Джошуа Редман Трио

Освен основната програма, ще има и съпътстващи концерти в Би Боп Кафе, където всяка вечер след големите концерти в залата на Културен дом „Борис Христов“ ще има джем сешъни и продължение на емоционалните музикални срещи.

Пловдив Джаз Фест се организира от джаз певицата Мира Кацарова и компанията й „Блу Ем“, с подкрепата и в партньорство с Общинска фондация „Пловдив 2019“. Събитието е част от програмата на Пловдив – Европейска столица на културата 2019.

Все повече чужденци пишат писма на фестивалния мейл и в страницата във фейсбук с въпроси за детайли около цялото събитие и споделят, че включват фестивала в плановете си за началото на ноември.

Пловдив Джаз Фест 2017 ще покаже модерното лице на джаза – дръзко, смело и отворено към нови публики и пространства. От 1 до 4 ноември джазът ще бъде уютен, защото си е у дома – в Пловдив.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина