Актуално

Малък театър под земята отваря врати

Спектакли на независими трупи ще се представят в Пловдив
Image title
Ново пространство за театър и провокация се открива в Пловдив. Продуцентската компания КРЕДИ АРТЕ започва редовно показване на смислени и силни камерни спектакли под наслова „Малък театър под земята“. Те ще се играят традиционно в понеделник вечер на сцената на клуб „Петното на Роршах – Пловдив“. Поредицата включва два спектакъла на месец.
„Малък театър под земята” ще показва малки театрални форми – камерни спектакли, монодрами, модерната напоследък stand-up-comеdy, сценични импровизации. Всичко това без никаква претенция, далеч от институциите и сложната машина на театралната система у нас.
Новата театрална авантюра ще дава възможност на независими формации и творци да правят изкуството, което ги вълнува, в непосредствен контакт с публиката.

Инициаторите от продуцентска къща „Креди Арте” споделят своите възгледи в „Малък манифест”:

    Това е театър на смелите идеи и свежия поглед.
    Това е театър, който е уютно сгушен под земята, под нивото на очите, надолу и вляво, където е сърцето или каквото там имате вместо него.
    Това е театър на малките форми, преди всичко базиран на нови текстове и силна актьорска игра.
    Това е театър, който обича да пита, а не да отговаря.
    Това е театър на сетивата отвъд очевидностите.

Откриването е на 16 януари, понеделник, от 19 часа, със спектакъла „Нагоре ли отивате?” – авторски проект на Асен Кукушев, Дулислав Дулев и Захари Танев. Спектакълът изследва какво се случва, когато трима напълно непознати заседнат в един асансьор. Ще промени ли тази неочаквана пауза живота им и асансьорът ли е техният капан всъщност? Със сигурност ситуациите и героите ще ви разсмеят до сълзи, но и ще ви накарат да се замислите.
       

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина