Людмила Филипова представя новия си роман ала Дан Браун

Култура

Красивата Людмила Филипова
Красивата Людмила Филипова
Популярната бг авторка Людмила Филипова, чийто стил е сравняван с този на Дан Браун, ще представи утре вечер в  клуб “Петното” новата си книга “Аномалия”. Пловдивската премиера е в рамките на литературния салон “Spirt & spirit” . Хитовият роман на Дан Браун – „Шифърът на Леонардо“, вероятно й е послужил като източник на вдъхновение, тъй като в него има доста прилики със сюжета на „Аномалия“. Нашата авторка обаче отива по-далеч. В нейната книга се преплитат няколко сюжетни линии. От една страна е Исак Нютон, който разчита библейските пророчества и ги свързва с конкретни дати от нашето съвремие. Но църквата не се вслушва в предупрежденията му и ги покрива, за да не разклати позицията си в обществото. От друга страна са Даниел, Питър и принц Флавио Киджи. Даниел се оказва въвлечена в историята на Нютон от мистериозния Айн – някой или нещо, което я преследва чрез всеки монитор, до който тя се докосне. Бившият й съпруг Питър е софтуерен специалист от Пентагона, където се опитват да пресъздадат интернет на едно изцяло ново ниво – Етернеум, което свързва и контролира хората директно чрез мислите им. Принцът пък, наследник на фамилия със значителна власт във Ватикана, се оказва единственият, който може да спре пророчествата на Нютон, и да спаси човечеството от собствените му нездравословни амбиции.
След като Людмила отговори на читателски въпроси, щафетата ще поеме Пламен Асенов, за да представи “Оксиморонният свят”. Авторът определя книгата си като смешна по форма и трагична по съдържание – от нея научаваме защо сме верни привърженици на живота в този свят, който ни убива постоянно. 
“Живеем в Оксиморонен свят. Оксиморонът е реализиран на живо абсурд, а Оксиморонният свят е свят, в който абсурдите постоянно и масово се реализират на живо навсякъде около нас и вътре в нас”, се казва в предговора на книгата.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.