Легендарните ТОТО празнуват 40 години на сцена с концерт у нас

Култура

Легендарната банда ТОТО включи България в програмата на предстоящото си световно турне, което стартира догодина. С него супер музикантите ще отбележат 40 години на сцена, като ще отпразнуват юбилея си с българските си фенове в зала 1 на 4 март, 2018г. . ТОТО ще бъдат в състав Стив Лукатър, Дейвид Пейч, Стив Поркаро и Джоузеф Уилямс. Билетите за предстоящия концерт ще бъдат пуснати в продажба още този петък, на цени от 60 до 120 лева.

Турнето на бандата ще съвпадне с излизането на новия им албум “40 Trips Around the Sun”. Той ще бъде издаден от Sony Music’s Legacy Recordings през февруари 2018г. и ще съдържа преработени хитове, както и девет нови песни.

Исторически погледнато, само няколко са групите оставили толкова ярка следа в поп културата, както ТОТО. Заедно от 40 години, с хиляди участия зад гърба си, ТОТО се утвърждават като една от най-успешните формации на световната музикална сцена. Индивидуалните проекти на членовете на групата с различни музиканти, както и цялостното творчество на ТОТО, могат да бъдат чути на удивителния брой от 5000 албума, които бележат половин милиард продажби. Те са образец, по който много артисти базират звученето си. ТОТО са една от малкото групи от 70-те, които са издържали модата и промените през годините. Техният репертоар продължава да бъде включван в различни телевизионни продукции и филми. В момента те се радват на огромен брой фенове от всякаква възраст. Не е преувеличение ако се каже, че 95% от хората по света за чували песен на ТОТО.
През 2015г. легендарната група записва техния пръв студиен албум от 10 години – ТОТО XIV. Той представлява изключителна комбинация от умели аранжименти и брилянтни мелодии, представени по гениален начин. Албумът влиза в топ 10 на класациите по цял свят и става най-успешният от 1988г. насам.

През 2018г. ТОТО бележат 40 години от своята забележителна кариера. За четири десетилетия, групата издава 17 студийни албума и продава над 40 милиона копия в цял свят. Те печелят няколко награди „Грами“ и са включени в “Musicians Hall of Fame and Museum” през 2009г.
 

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.