Актуално

Крищина Бранко идва в Пловдив със супер музиканти

България е една от 14-те страни, включени в световното турне на фадо примата

След по-малко от три седмици, на 7 юни на сцената на Античния театър в Пловдив ще се изяви една от най-забележителните фадо певици Крищина Бранко, която ще представи своя ретроспективен проект “Idealist”. Обаятелната изпълнителка има доста сгъстен график до края на годината. Тя ще изнесе около осемдесет концерта до края на годината в четиринадесет страни – Холандия, Германия, Белгия, Франция, Австрия, Чехия и Португалия, като също така ще посети Мексико, Испания, Израел, Иран, Русия, България и Швеция.  

Световното турне ще завърши с грандиозен концерт в Лисабон на 11 декември. 

Седемнадесет години, тринадесет албума и много вълнуващи концерти делят Крищина Бранко от дебюта й в Амстердам през 1996 г. Тези близо 60 музикални картини  и три нови композици е събрала прекрасната певица в последния си троен албум, наречен  "Idealist" – вселена от велики песни, която ни рисува красотата на живота,  изпълнен с песни, незабравими концерти и възвишените моменти.

На 7 юни тя ще престави своята програма “Idealist” в Пловдив в компанията на музикантите Рикрадо Диаш – пиано, Бернардо Куото – португалска китара, Марио Перейра -китара, Бенардо Морейра – контрабас. Поводът за нейното гостуване е националният празник 10 юни – ден на Португалия и на Института Камойнш и въвеждането на португалски език като избираема дисциплина в гимназиалното и университетско образование в Пловдив.   

Концертът на Крищина Бранко ще бъде на 7 юни в Античния театър в Пловдив от 21:00 ч.  Билети за концерта може да намерите в магазин "Мюзик център", на касата пред Общината в Пловдив и в мрежата на Тикетплюс.

Едно от музикалните събития на сезона под тепетата се организира от Джаз Плюс с любезната подкрепа на Института Камойнш и на Посолството на Португалия.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина