Актуално

JIMIX на малко предколедно турне в България

Бандата забива в Петното на 15 декември

Image title
Месец след старта на промоциолналната кампания в Германия JIMIX ( Джимикс) пристигат в България на малко предколедно турне. Те идват за да представят първия си студиен проект, който включва шест песни, подготвяни в продължение на една година. Ще  свирят в малък състав – Джими, Дейв и Йоша пред клубната публика. В Пловдив бандата ще забие в Петното на Роршах на 15 декември. Това е първата им крачка на българска сцена. Те ще свирят у нас отново през пролетта и то в пълен състав. В репертоара си ще включат повече от своята оригинална по стил и звучене музика.
Присъствието им в България е свързано и с благотворителност. Джими, Дейв и Йоша  ще свирят пред хлапета в едно училище, с което ще стартира проект за работа с деца в неравностойно положение. Идеята е малчуганите да комуникират и чрез музиката. Момчетата от бандата ще се опитат да направят диалог с децата чрез енергията на музиката, дори ще им предоставят да изпробват инструментите.
Музикантите от JIMIX се събират през 2007 година в Кьолн. По това време германският град е наричан  „новият Бремен” , защото бързо се превръща в място, където се събират много млади хора на изкуствата. Това е шанс за JIMIX, които намират благодатно място, за да творят своята поп-рок музика в това ново културно пространство. Налагат бързо своя бритиш стил с подправка от карибския дух на басиста и вокал Джими, който твори музика не само за групата, но и за много други млади таланти в Германия. След хитовото парче, представено и с видео през 2008 г.  „ I’m Not Looking for Love”, те печелят популярност, която ги инжектира с покани за много клубни и сценични участия. Те са подгряваща група на Форинър, Стейтъс Куо, Скорпионс, Пол Гилбърт и други. През годините момчетата от JIMIX не спират да работят и за други музиканти: Джими е свирил за Лайнъл Ричи, Джо Кокър, Анастейша, Клиф Ричард, Шаги, Вая Кон Диос и др., Дейв е бил барабанист на Робин Гиб (от Би Джийс), както и на групата на българския талантлив китарист Николо Коцев – Брейзън Абът, където работи с легендарния глас на Deep Purple и Rainbow – Джо Лин Търнър.
Мат е на синтезатор и е правил ремиксите на Kaisers Chiefs, Fear Factory и Skin.
Йоша е отскоро в групата  и е единственият германски гражданин, който внася точно онази подправка, която е необходима за приготвянето на едно вкусно интернационално ястие – музиката на JIMIX.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина