Йерма на финала на Сцената

Култура
Спектакълът Йерма на театър Българска армия ще спусне завесите на Сцена на кръстопът тази вечер от 19 часа в дома на културата Борис Христов. Домакин на последното представление в програмата на форума е ОББ, а закриването ще уважи зам.-кметът Стефан Стоянов. 
 
18-тото издание на фестивала Сцена на кръстопът е на финала си. Публиката в Пловдив имаше възможността да се наслади на най-разнообразни като форма и жанр представления, на любопитни срещи с български творци, свързали съдбата си с театъра. 22 представления, поредица от интересни премиери на книги, посветени на емблематични артисти като Чочо Попйорданов, Велко Кънев, атрактивни улични акции, уъркшоп, театър на маса – пълнолетната Сцена имаше всичко, за да направи живота на феновете си интересен.
 
Хиляди пловдивчани припознаха в театъра своя друг живот, откриха в храма Утопия. Най-голям интерес предизвикаха премиерите на Пловдивската драма – Сако от велур, Съблечи се, премиерите на Народен театър Иван Вазов Жана и на театър София – Антигона, гастролите на Малък градски театър Зад канала със Скъперникът, Професия лъжец на Държавния куклен театър Варна, Любов на НТ Иван Вазов, Заешка дупка на Театър 199. Атрактивни за публиката бяха и двата чужди гастрола на украинците от академичен театър Леся Украинка и румънците от букурещкия театър Одеон.
 
 
Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.