Актуално

Японка е палаво коремче в шоу на БАБА ЗУЛА в Пловдив

Image title
С цял харем кючекчини пристигат в България култовата група БАБА ЗУЛА. Знойните майсторки на бели денс са само част от аудио-визуалния спектакъл на турската група. Музикантите ще забият в Пловдив на 3 декември. Турските изпълнители ще представят у нас последния си седми албум „Gecekondu“, който ще излезе след месец. В Пловдив мястото на събитието е зала „Олимпиада”, а организатори са  Spectrum Event Agency. Билети за концерта в Пловдив могат да се намерят в мрежата на Eventim.bg. Цената е 30 лева.
Като мистични ритуали са определяни пърформaнсите на БАБА ЗУЛА из Европа. За това са виновни атрактивните им кючекчини в пищни костюми, както и уникалната майсторка наImage title
„живата рисунка“ Серен Ойкют. Графичните образи, които пресъздава, се прожектират на екрани зад музикантите, за да падне езиковата бариера.
26-годишната японка Nourah е само един от диамантите в т.нар. харем с палави коремчета на БАБА ЗУЛА. Сладураната е от Токио и казва, че в страната на изгряващото слънце обожават турската банда. Nourah е по професия уеб дизайнер, но нощем се отдавала на хобито си да танцува. Когато вижда за първи път спектакъл на БАБА ЗУЛА, японката решава, че нейното място е при тях. Пише им имейл и ето я на самолета за Истанбул. Nourah се влюбва в Ориента и е категорична, че не иска хонорари от изявите си с турците.
БАБА ЗУЛА се отличават със специфичен саунд, определян като „ориенталски дImage title
ъб”. Идват от сърцето на Истанбул, а музиката им ни пренася сякаш на Босфора. Нестандартният им стил, роден от пълната импровизация, комбинира ориенталски дарбука, електрически саз, лъжици, „ней“ от традицията на суфите, кларинет от музиката на турските цигани и модерно, електронно звучене.
Групата е основана в Истанбул през 1996-а от Левент Акман, Мурат Ертел и Емре Онел, който по-късно е заменен от Кошар Камчи. През 2003-а към тях се присъединява вокалистката Оя Еркая.
Image title

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина