Актуално

Ян ван Хелсинг за три часа в Пловдив

Image title
Световноизвестният автор Ян ван Хелсинг пристига в Пловдив и феновете му могат да се видят очи в очи с него и да вземат автограф на 7 ноември в книжарница „Хеликон“. Той е познат на българския читател с петте си преведени книги у нас. Една от тях е „Не пипай тази книга“, която месеци наред категорично присъства в топ 10 на класацията за нехудожествена литература. Другият му шедьовър – „Книгата за 1 милион евро“ в момента е на четвърто място. Заради взривоопасното си съдържание, вече две книги на Ян ван Хелсинг са били забранявани в Германия и Швейцария, а той е съден за четивата си за тайните общества. Написаното от него е изкушение за любителите на световните конспирации и предупреждение за стремежа на шепа хора да завладеят планетата. Авторът е убеден, че едно от средствата  за борба с тях са способностите на децата индиго, за които пише в други от книгите си, където включва много случки и истории, предизвикали сензации. За сензация, избухнала през март 1979 година, разказва централен китайски вестник, който съобщава за особената дарба на 12-годишно момче, което може да чете с ушите си. Журналистът описва как момчето допряло до ушите си сгънат на шест изписан лист и възпроизвеждало текста.
В „Не пипай тази книга“, която много от родните читатели добре познават, Хелсинг обяснява, че истинската сензация е следващата – когато родителите на деца от цял Китай започнали да звънят в редакцията и да твърдят, че това го могат и техните деца. Проверката показала, че хиляди китайчета четели с ушите си, с езика, с носа, ръцете или краката. Правителството се заинтригувало и ги настанявало в специални училища, известни на Запад като „индиго училища“. Сред феномените са местене на предмети със силата на мисълта, смятане по-бързо от калкулатор.
„Няма нищо случайно“, твърди Ван Хелсинг в книгите си и разтърсва стереотипите. Някои страници звучат скандално, други – почти невероятно, но със сигурност предизвикват размисъл.
Хелсинг ще бъде в „Хеликон“ в неделя в 16.30 часа, заедно с един от съавторите си  Щефан Ердман, автор на книгата „Банки, хляб и бомби“.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина