Актуално

Гласуването за рисунка на стена започна

На победителите ще бъде връчена парична награда от 2000 лв. и ще бъдат покрити разходите за път и престой по време на реализацията на терен

Гласуването на публиката в проекта „Нарисувай ми стена“ започна – всеки, който иска може да гласува на сайта на инициативата (www.narisuvai.bg ). 34 проекта на художници от цялата страна кандидатстват за възможността да украсят 4 знакови сгради в София, Пловдив, Пазарджик и Габрово. Партньорската инициатива е на Сдружение Трансформатори и  Оргахим АД – Русе. Платформата “Нарисувай ми стена” подкрепя реализирането на художествени решения за обществени  градски пространства и интериори на обществено значими сгради в цялата страна. (Молим,  ако използвате графичен материал от галериите да цитирате източника narisuvai.bg и името на съответния автор.)

 

Предизвикателството, отправено тази година към участниците е да предложат контекстуално тематично изрисуване на видима стена като създадат разпознаваема художествена  идентичност. Целта е реализираната стенопис да олицетворява духа на мястото и съвременния градски живот в България.

 

Предложенията първоначлно бяха оценени от авторитетно жури от графични дизайнери и художници, представител на Оргахим АД и представител на града/обекта/общността ползватели на конкретната сграда. Допуснатите стигат до публично оценяване и са качени на сайта. Финалната дума има публиката чрез гласуване през сайта до 11ти юни 2016 г. От едно устройство може да дадеш само по един глас за всяко предложение във всеки град.

На победителите ще бъде връчена парична награда от 2000 лв. и ще бъдат покрити разходите за път и престой по време на реализацията на терен. За всеки обект при достатъчно предложения с висока художествена стойност журито и публиката ще излъчат по един победител, чиято творба ще бъде реализирана след допълнително детайлизиране на техническите детайли в периода юли-октомври месец 2016.

Конкурсът „Нарисувай ми СТЕНА – 2016“ търси финансовата подкрепа и партньорството на общини и ползвателите на сгради, които искат да бъдат част от конкурсната програма за осигуряването на наградния фонд на конкурса и престоя на художниците по време на работата им на терен. Партньорите от Оргахим АД- Русе осигуряват изцяло необходимите бои и техника за изрисуването на обектите. 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина