Гийермо Рубалкаба- музиката няма години и граници

Култура
87-годишният кубинският крал на пианото свири като младеж в BeeBop
 

Image title

Кубинският крал на пианото Гийермо Рубалкаба развълнува пловдивчани и демонстрира със стил как за музиката няма години, няма териториални, езикови и дори политически граници. 87-годишният виртуоз бе като младеж над клавишите в клуб BeeBop. Свири с такава енергичност, че много от колегите му в публиката не вярваха на очите и ушите си. А Гийермо- той целият е музика. Тя е темата на разговор с вярната му половинка, която следи 

Image title

всяка стъпка на ветеранът от Буена Виста Сошъл Клъб. Клавишите от рояла висят дори на вратовръзката му. Същото се отнася и за Луис Франк Ариас, чийто мощен глас инжектира романтика сред меломаните в джаз клуба. Той изненада гостите с интересна червена татуировка под ухото си- червен нотен ключ.
 
Пловдив пя с големите кубински музиканти. Пианистът и певецът буквално хипнотизираха 

Кубинците се радват на Мирослава Кацарова
Кубинците се радват на Мирослава Кацарова

феновете. Прочувствените кубински болера сякаш се инжектираха в разнообразната публика в клуба, която аплодира всяко парче. Публиката се включи в изпълнението на Рубалкаба и Ариас, чу се и гласът на пловдивската джаз дива Мирослава Кацарова, която не се стърпя на известните балади Si te contara, Veinte Años, SIlencio в стилни аранжименти.
 
В края на концерта много от гостите си закупиха диска на кубинското дуо и чакаха дълго на опашка за снимки и автографи. 

Image title
Image title
Татуировката на Луис
Татуировката на Луис

  
Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.