Актуално

Елитът се обяви в подкрепа на пловдивските художници

Бившият губернатор Тодор Петков и екс депутатът Борислав Китов уважиха събитието
Бившият губернатор Тодор Петков и екс депутатът Борислав Китов уважиха събитието
Бизнесът и местната власт се събраха в Изложбената зала на дружеството на пловдивските художници, за да се обяви в подкрепа на творците под тепетата. Инициативата е дело на гражданските сдружения  „Съюз за Пловдив” и Сдружение „Демократи”, които са осигурили и средства за ремонт на старата зала на Гладстон 32. Двигателите на каузата са независимата общинска съветничка и председател на Съюз за Пловдив Дани Каназирева и Мария Капон. Двете дами посрещнаха над 200 души в освеженото арт пространство и призоваха за по-отговорно отношение към изкуството. Не може в държавата ни да се харчат 100 милиона за подслушване и 95 милиона за култура, подчерта Мария Капон. Пловдив има хилядолетни културни пластове, оцелели заради хората, живели по тези стари земи.Дани Каназирева, Мария Капон и Димитър Чонов посрещнаха близо 200 гости
Дани Каназирева, Мария Капон и Димитър Чонов посрещнаха близо 200 гости
Днес пловдивските художници творят духа на нашето време. Да обърнем очи към тях сега, за да продължим традицията „От и за изкуството”, добави Каназирева. През 2012 г. пловдивското дружество ще навърши 100 години. Изложбената зала е освежена, но иска още много работа, тъй като е в лошо състояние, обърна се към гостите председателят на дружеството на пловдивските художници Димитър Чонов.
Сбирката уважиха представители на всички политически цветове под тепетата. Имаше дори човек от ГЕРБ, въпреки, че се очакваше да няма нито един представител на партията.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина