Джо Лин Търнър: Обожавам Лейди Гага

Култура

С Ричи Блекмор казахме на Джон Лорд „Млъкни!“

Image title
Обожавам Лейди Гага, хвърли бомбата гигантът на рока Джо Лин Търнър днес в Пловдив. В отговор на майтапчийски въпрос на Под тепето, той изригна още по-майтапчийски. Много е умна, не мога да не го призная. Самият факт, че си е взела името от парче на Куин- Рейдио Гага ме кара да се гордея с това момиче, подхилкваше се човекът, изпял химните Can`t let you go, Desperate Heart, Street Of Dreams, Stone Cold, Love Conquers All. Лейди Гага е моделът за тази година. Винете музикалните и продуцентски компании за това, а не Лейди Гага. Това е истината. Големият бизнес е виновен. А истинската музика отива по дяловите. Умира. Но мисля, че не е далече времето, когато art will be over the gold (изкуството ще е над златото). Хората започват да изпитват нужда от истинско изкуство, истинска музика, а не бизнес продукт, каза Джо Лин. 
Търнър се върна във времето, в което е работил с Ричи Блекмор в Рейнбоу и Пърпъл, и с Ингви Малмстийн. Проектът ни с Ингви Одисей е най-добрият албум, който Малмстийн е вадел. Времето ми с него бе трудно, но много продуктивно. Бе велик албум, с който стъпихме на турне в Русия. Невероятно турне, което промени моя живот. Как се работи с Ингви? С психология! Така задържах връзката с него, иначе нямаше как да се справя с неговото его. Работих с него така, както се храни едно дете. А разликата между Ингви и Ричи е голяма. С Блекмор се работи доста по-лесно, въпреки, че и той е странен характер. Ричи разбира парчето. Той използва песента заради самата песен и търси къде да вмъкне солото си в нея. А Ингви иска парчето да носи солото му. За него парчето е китарата му, направи дисекция на двамата големи на китарата Ингви и Ричи.
Джо Лин подчерта, че албумът на Пърпъл с негово участие- невероятната тава Masters and slaves е твърде подценяван. Мисля, че това е най-качествената тава на новия Пърпъл. Бе подценяван заради това, че отново се събрахме с Ричи Блекмор и хората коментираха повече нас, отколкото да слушат музиката ни. Отдаваха по-голямо значение на мен и Ричи, а не на това, което правим. Определено имаше някакъв проблем.  Колкото до песента Love Conquers All- мисля, че е велика. Джон Лорд бе против тази песен. Но ние с Ричи я създадохме и му казахме: Млъкни!, довърши Джо Лин Търнър.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.