Актуално

Две премиери в Lucky Дом на киното

Филмът за Ланс Армстронг “Победа в кръвта” и новата лента на Нани Морети “Моята майка” само в Лъки

Тази седмица киноманите ще имат удоволствието да видят премиерата на две заглавия, които бяха в селекцията на кино фестивалите. “Победа в кръвта” с участието на Дъстин Хофман и Бен Фостър е интелигентен подход към една тема все още оплетена в противоречия – оспорените победи на Ланс Армстронг, след като през 2012 г. стана ясно че е подчинил цялата си кариера на най-сложната допинг програма в историята на колоезденето. Филмът на режисьора Стивън Фриърс и сценариста Джон Ходж (“Трейнспотинг”) ни въвлича в смайващата сложна психика на един невероятно амбициозен атлет, докато прави анализ на една култура, която ожесточено брани своите герои. Филм за тръпката от скоростта и за идеята колко е важно да забавим ход, за да се вгледаме в това, което движи всичко.

Другото премиерно заглавие е “Моята майка”. Филмът на Нани Морети има 2 награди и 7 номинации на фестивала “Давид на Донатело”. Маргерита и кинорежисьорка на средна възраст, на която, докато снима новия си филм – международна копродукция с участието на несериозната американска звезда Бари Хъгинс, – й се налага да осъзнае, че обичната й майка е тежко болна. Структурата на филма е елегантна в своята простота: хаосът от снимането на филма се слива със страха от объркването, болката от неизбежната загуба. “Моята майка” е проницателен филм за крехкостта на съществуването, който успява в същото време да бъде и затрогващ, и смешен.

Останалите заглавия, които ще можете да гледате и тази седмица са “Междузвездни войни: Силата се пробужда”, “Критична точка”, “Виктория”, “Чудният Бокачо”, “ Перфектен ден”, “Аферим”, “Макбет”, “Аржентина”, “Младост”, “Почти нормален” на Уди Алън. В събота и неделя отново има специална селекция за най-малките зрители.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина