Актуално

Драма в Драмата: Актьори роптаят срещу творческата политика

Свалиха от афиша фентъзи мюзикъла „Площад Синева“, който се изигра само веднъж с новото либрето
Мегапроектът 'Площад Синева' се оказа провал
Мегапроектът ‘Площад Синева’ се оказа провал
Художественото ниво на театъра е паднало толкова ниско, че даже малките провинциални трупи имат по-сериозен репертоар от нашия. Това коментират от актьорската гилдия по повод поредния творчески експеримент „Тишина, моля“, чиято премиера бе преди две седмици. Режисьор е Борис Панкин, а представлението е бегъл опит за театър, което не отива на най-голямата извънстолична сцена, а най-много на самодейна читалищна трупа. Говори се, че Панкин е фаворит за директор на Драмата
Говори се, че Панкин е фаворит за директор на Драмата
Другото представление на Панкин – фентъзи мюзикъла „Площад Синева“, се изигра само един път, след като режисьорът поръча ново либрето на Здрава Каменова, а на Милен Врабевски останаха само песните. Премиерата на спектакъла бе миналия ноември и оттогава той се е играл само няколко пъти. Идеята да бъде възстановен с ново либрето явно също не се е оказала спасителна, след като представлението за 8 ноември бе отменено. Актьори смятат, че същата ще бъде съдбата и на „Тишина, моля“.
В тази икономическа криза е абсурдно да се пилеят ей така пари и всеки да поставя каквото си поиска, роптаят в гилдията и настояват за ясна творческа политика от страна на директора Кръстьо Кръстев.
Тревогата в театралните среди е още по-голяма, тъй като упорито се носи слухът, че именно Панкин ще бъде новият директор на Драмата. Кръстев зае мястото на предшественика Емил Бонев, който отиде да работи за „Пълна лудница“. Преди няколко дни зам.-министърът на културата Митко Тодоров обяви, че конкурсът ще е в началото на следващата година.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина