Актуално

Днес се открива София Филм Фест в Пловдив

Руската 3D супер продукция СТАЛИНГРАД  дава началото на феста в кино Арена Фламинго

9-тото издание на София Филм Фест в Пловдив, който за първи път ще се проведе в кино Арена Фламинго, се открива днес в 18 :30 . Началото дава руският исторически екшън СТАЛИНГРАД на режисьора Фьодор Бондарчук, син на легендарния  Сергей Бондарчук. Първият руски филм, изцяло сниман в 3D формат, само 11 дни след премиерата си в Русия чупи рекордите по приходи. Неслучайно филмът е и руското предложение за „Оскар“.

Лентата ни пренася в 1942 година, когато съветската армия планира контраатака срещу нацистите, окупирали половин Сталинград от едната страна на Волга. Но операцията по прекосяването на реката е неуспешна. Няколко войници, които са успели да преминат на вражеска територия, се укриват в къща на брега на Волга. Тук те намират момиче, което не е избягало, когато са дошли германците… Героите на Сталинград ще трябва да защитят къщата на всяка цена. Въпреки че ги заплашва цялата мощ на немската армия, те ще изживеят любов, загуба, радост и усещане за истинска свобода, която може да се почувства само пред прага на смъртта.

В програмата на феста тази година са включени и носителя на „Оскар” и „Златен Глобус” за чуждоезичен филм „Великата красота“ на италианския киномайстор Паоло Сорентино, провокативния, анти-догматичен и разкрепостен филм „Нимфоманка” на Ларс фон Триер, както и абсолютният хит „Гранд Хотел Будапеща” с Едуард Нортън, Тилда Суинтън, Джуд Лоу, Бил Мъри, Харви Кайтел и Уилям Дефо.
Пловдивските любители на качественотно кино ще могат да видят и новия филм на Джон Туртуро с Уди Алън и Шарън Стоун „Жиголо на средна възраст” , биографичната история за създателя на Apple Inc. “Джобс“, българското заглавие „България, тази вечна ерес” и много други
Билети могат да бъдат закупени на касата в кино Арена Фламинго. Касата на киното работи от 10:30ч. до 22:00ч. Редовните прожекции струват по 6 лв., билетите за ученици, студенти и пенсионери са от 5 лв., а карта за 4 прожекции по избор струва 20 лв. За „Сталинград“ е необходимо да се закупят 3D очила на стойност 2 лв.

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина