“Часът на героите” и скандалният “Любов” на Гаспар Ное в Lucky тази седмица

Култура

И българският “Прелюбодеяние” сред премиерите в Дома на киното  

Премиерното заглавие “Часът на героите” 3D е прослава на човешката воля като най-силното оръжие. “Това е една обикновена история за няколко души, които имат определена професия, която в този конкретен ден ги отвежда на най-опасното място,” споделя Крис Пайн. “Не са го направили за слава, просто са си вършели работата.” Кейси Афлек добавя, „Това е една истинска история за истински хора и на какво са способни те, и как спасяването на своя и чуждия живот им помага да разберат и оценят собствената си сила.”

Вече с редовни прожекции можете да гледате и новия филм на Гаспар Ное (Необратимо) “Любов”, който беше излъчен предпремиерно на Киномания миналата есен. Използвайки характерния си разпокъсан разказ, Ное започва новия си филм с интимна сцена между американския студент по кино Мърфи и неустоимата художничка Електра. Рязък монтаж ни пренася две години по-късно, когато Мърфи се събужда до различна жена – Оми. Тя е майката на детето му, а Електра явно вече е далечен спомен. Но когато се обажда майката на Електра, която издирва дъщеря си, Мърфи започва да си представя какво би се случило иначе.

Тази седмица в LUCKY е премиерата и на филма на Явор Веселинов “Прелюбодеяние”. 19-годишният Виктор живее с баща си Александър – известен физик, който подсигурява добър стандарт на живот за сина си. Баща му е застаряващ чаровник и е добра партия за студентката Поли, която е влюбена в него. Виктор трудно приема тази връзка с негова връстничка. Един ден бащата заминава в командировка. Неочаквано за Виктор, Поли решава да го придружи до семейната вила и двамата не издържат на изкушението…
Ако сте пропуснали, ще имате възможност да гледате и “Завръщането”, “11-ти А”, “Любов и инженерство”, “Дийпан – съдбата на бежанеца”, “Перфектен ден”, “Съвсем нов завет”, “Младост”, “Аржентина”, “Чудният Бокачо”.

През уикенда продължава и детския филмов фестивал. Малките зрители също ще се радват на премиера – на анимационния “Робинзон Крузо”.

 

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.