Актуално

Борис Токарев се гледа в Лъки Синема

Благодаря, че защитихте Альоша, каза преди прожекцията на Горещ сняг големият руски актьор и режисьор

Борис Токарев в Лъки
Борис Токарев в Лъки
Големият руски актьор и режисьор Борис Токарев гледа себе си като млад в Лъки Синема снощи. Една от звездите на съветското кино дойде под тепетата заедно с група не по-малко известни колеги за откриването на седмицата на руския филм, която се провежда в рамките на Киномания. Токарев остана за началото на емблематичната лента Горещ сняг, видя се на екрана по-млад с близо 35 години, развълнува се и си тръгна. Преди това обаче той благодари на пловдивската публика за интереса към руското кино и дебело подчерта, че войната трябва да се помни. Явно спряхме да напомняме за случилото се преди 65 години. В Русия в момента е модерно да си фашист и скинхед, а за това сме виновни ние. Защото спряхме да говорим и да снимаме филми за войната, разказа Токарев. И благодари на пловдивчани, че са защитили Альоша. Приятели, лесно е да бутнеш, трудно е да съградиш. Альоша трябва да се помни, допълни актьорът. Надяваме се никога повече да нямаме нужда от Альоша, влезе в разговора русофилка, която раздаде цветя на звездите на съветското кино.Народната актриса Лидия Шукшина
Народната актриса Лидия Шукшина
На първия ред бе и
народната артистка Лидия Шукшина, която не скри, че и на тези години би се снимала във филм за войната. 
Панорамата на руския филм е посветена на 65-тата годишнина от победата във Великата отечествена война. До края на седмицата почитателите на седмото изкуство ще могат да видят някой от златните съветски заглавия и някой нови продукции.
В другата зала на Лъки, където върви официалната програма на Киномания, публиката днес ще види “Конфуций” с Чоу Юн-Фат. Късната прожекция е новия филм на Уди Алън „Ще срещнеш висок тъмнокос непознат” с Антонио Бандерас и Антъни Хопкинс.
Токарев очаква началото на прожекцията
Токарев очаква началото на прожекцията
Image title

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина