Актуално

Българските екранизации по Георги Господинов и Милен Русков – „8’19” и „Възвишение” тази вечер на Филмови нощи във Филипополис

След като пловдивчани успяха да се насладят на шедьовъра на Куентин Тарантино „Криминале”, Филмови нощи във Филипополис продължават с последните си три вечери,  в които ще бъдат представени разнообразни заглавия. Тази вечер това ще бъдат българската антология „8’19” и комерсиалният хит „ВЪЗВИШЕНИЕ”.

От 21:10 филмовата петък вечер започва с „8’19” – филм-омнибус, състоящ се от 6 новели по разкази на Георги Господинов, реализирани от 6 различни екипа. Заглавието идва от времето, с което бихме разполагали, преди вестта за смъртта на Слънцето да ни достигне. Филмите са режисирани от имена като Kристина Грозева, Петър Вълчанов, Теодор Ушев, Владимир Люцканов, а в ролите влизат звездите Ирмена Чичикова, Цветан Алексиев, Христо Димитров-Хиндо, Светлана Янчева, Иван Бърнев и др.

По-късната прожекция от 23:30 ще бъде тази на историческата адаптация по романа на Милен Русков „ВЪЗВИШЕНИЕ”. Историята преплита факти с художествена измислица. През 1872 година Димитър Общи и сподвижниците му осъществяват Арабаконашкия обир. Сред тях са Гичо (Александър Алексиев) и Асенчо (Стоян Дойчев) – полу-революционери, полу-разбойници, които получават задача да издирят и лично да предадат писмо на Левски.

Билети на касата на кино „Орфей“ от 19.30 до 23.30 ч или онлайн на boxoffice.bg

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина