Актуално

Бившата поща в Стария град става арт сцена

Врати отваря нов център за експериментален театър

Бившата поща в Стария град заживява нов живот. Там врати отваря нов културен център, който студио „4хС“ ще развива като експериментален театър. Новото пространство ще се назовава „Пловдив – европейска столица на културата 2019“ и ще живее като Арт сцена, която ще приютява както постановките на трупата на театър-студио „4хС“, така и театралните ателиета за деца и възрастни. Ще функционира и като Арт галерия, която ще представя млади пловдивски артисти, ще им дава свобода да развихрят въображението и творческата си енергия. Ще действа и като Арт клуб, който ще бъде място за срещи на артисти, художници, актьори, режисьори и всички, които са отворени към експерименти и жадуват за свобода в изкуството.

Новият културен център отваря врати още в началото на декември с богата програма, която включва постановките „Ах, Бродуей, Бродуей“, „Невъзможната Ти, Невъзможната Аз“, „Албена или убийството на красивото у човека“, „Ромео и Жулиета, сонет безсмъртната любов“ и „Снежанка“. Пълната програма за декември можете да намерите в прикачените файлове.

Театър-студио „4хС“ не цели просто да изнася софийска продукция в Пловдив, а да създаде нова трупа тук – с пловдивски актьори и ентусиасти и да представи една изцяло нова програма на пловдивската публика. За тази цел театралните студия „4хС“ (Студио за Сценични и Синтетични Средства) стартират театрални ателиета за деца и възрастни, в които ще могат да се включат всички желаещи без значение от опита или образованието.
На 29 ноември ще бъде „предпремиерата“ на новия културен център. В деня на отворените врати всеки ще може да го посети, да получи информация за бъдещите дейности и да се запознае лично с актьорите и директора на трупата – Николай Георгив – но най-важното, ще може да се докосне до магията на експерименталния театър и чувството за свобода, което той дава.

Партньори на арт-сцена „Пловдив – европейска столица на културата 2019“ са община Пловдив, Пловдив 2019 и ПФК Ботев Пловдив. В този експериментален проект театърът и спортът си подават ръка с визията за обединяването между спорта, културата, новите технологии и екологията, и пространствата, в които те се случват.
 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина