Актуално

Баба Зула представят новия си албум с турнето си в България

Image title
Експериментаторският подход  и дръзкият стил на Баба Зула проличават в новия им проект Gecekondu,който групата ще представи на турнето си в България в началото на декември. Феновете на бандата у нас ще видят на живо страхотен спектакъл, смес от визуално изкуство, ориенталски танци ,театър и анимация.
Животът в  големия град , контрастът между  бездомните и заможните , вдъхновяват ненадминатите  виртуози на турската психеделична музика да се върнат към едно по city звучене. Тази нова компилация е стъпка  в друга посока , различна от аналоговия , традиционен звук. Въпреки  присъствието на характерни за турската музика инструменти като саз, дървени лъжици и перкусии, групата постига хармония носеща изяло заряда на динамичния град с хилядите му лица.
Към съоснователите  на Баба Зула, Мурат Ертел и Левент Акман се присъединяват Цосар Камци и Елене Христова,както и  група гостуващи артисти като Тити Робин ,Д-р Дас(бивш член на култувата група Asian Dub Foundation),Алкалика ,Сера Юлмаз ,Цем Юлдиз и др.
Пловдивчани могат да станат част от това невероятно приключение , съчетаващо автентичността на ориента с модерния електронен звук на 3 декември, когато бандата акостира под тепетата.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина