Актуално

Анлийски, български и немски филм в шестия ден на Фестивала

Барбара
Барбара

Съботата може да я отделите за кино. Първата прожекция от 16:15 часа е на филма „Барбара“. Лятото на 1980 г. Лекарката Барбара е подала молба за изходна виза от ГДР и за наказание е преместена от Берлин в малка провинциална болница. Нейният любим вече планира бягството ù. Затворена в себе си, Барбара изчаква удобния момент.  Но шефът й Андре успява да я обърка. Той вярва в професионалните ù умения и във внимателните ù грижи за пациентите и постоянно я окуражава с усмивка. Дали не е получил задача да я следи? Или пък е влюбен в нея? Барбара бавно започва да губи контрола върху себе си, плановете си и любовта.

Джули и Джулия
Джули и Джулия

Мерил Стрийп ще ви гледа от екрана в 18:30 часа във филма за знаменитата готвачка Джулия Чайлд,  една от иконите на съвременна Америка. „Джули и Джулия“ проследява живота на две реални жени. Джули Пауъл, която се отправя на едногодишна кулинарна мисия в приготвянето на рецепти от книгата на Джулия Чайлд. И самата Джулия, която докато скучае в Париж, където съпругът й е дипломат, се записва на курс в престижното кулинарно училище „Кордон Бльо” и усвоява тайните на изисканата френска кухня, но с правилната комбинация от страст, смелост и… масло всичко е възможно.

Цветът на хамелеона
Цветът на хамелеона

От 20:45 часа можете да гледате и второто българско предложение на киномаратона – „Цветът на хамелеона“. Батко Стаменов е идеалният таен агент. След смъртта на леля му, агент от тайната полиция се опитва да го вербува за шпионин и Батко откликва с ентусиазъм. Първата му задача е да проникне в тайния клуб „Нова мисъл”, където студенти обсъждат псевдофилософския роман „Цинкограф”. В него един обаятелен луд посвещава дните си на работа в Кралската цинкография, а нощите – на разработването на мащабна и нереална мрежа от шпиони и саботьори, чиято мощ разклаща устоите на тайната полиция…

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина