Актуално

Andy Scot: Няма сцена за електронна музика в България

Набиращият популярност DJ Andy Scot е наполовина българин, наполовина шотландец. Майка му е нашенка и се запознава с бъдещия си съпруг в самолет, пътуващ между София и Лондон. Години по-късно, 19-годишният им син набира скорост на музикалната сцена. Музиката, която прави се движи в стиловете на deep house, chill и trip-hop.

Анди е момче, което трудно се задържа в една страна за повече от няколко години. Роден е в Америка и първите си 9 месеца прекарва там, които са последвани от четири години в Обединените арабски емирства. Живял е още в Шотландия, Германия, Франция, а лятото на тази година прекарва в България. От година живее в Америка където изучава Философия. 

Русокосият DJ е отраснал с музика, макар и не електрона. Едва 4-годишен започва да свири на пиано, като до ден днешен не е преустановил заниманието си. Свирил е още на барабани и цигулка, но за кратко. С електронна музика започва да се занимава в края на 2011 година. По това време Анди е живеел в Германия. Подтик към различното звучене са били неговите съквартиранти, които са DJ-и. Първоначално е започнал да го прави за удоволствие и за да усвои работата с програмите, но от година насам той пуска както в Европа, така и в Щатите…

Пълната статия можете да прочетете в КАПАНА.БГ

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина