Актуално

Американска тийн идолка чете под тепетата

28-годишната писателка Маги Стийвотър в Хеликон в петък

Image title
Световноизвестната  американска авторка на романи от жанра ърбан фентъзи Маги Стийвотър ще посети Пловдив в петък. Тийн идолката ще се срещне с фенове и ще раздава автографи между 18,00 и 20,00 в книжарница Хеликон. Маги дори ще изсвири на белия роял любими мелодии, за кеф на почитателите си. 
В рамките на  второто й  европейско турне,  България е единствената държава от Югоизточна Европа, в която авторката ще остане от 9 до 12 декември. Тя прие поканата на българските си издатели от ИК „Кръгозор”, които са „облекли” така добре книгата й „Тръпка”, че корицата на българското издание става безспорен фаворит между всички нейни издания /книгата е преведена на 32 езика/.
Романът  „Тръпка” жъне светкавичен успех и заема второто място в класацията на amazon.com за десетте най-добри тийнейджърски романа за 2009 година, като задържа челното си място 9 месеца. На книжния пазар у нас може да се намери цялата трилогия – „Тръпка”, „Копнеж”, „Завинаги” – книгите, които успяха да накарат младежите, определяни като нечетящи, днес да са на гребена на световната ърбан фентъзи вълна.
Двата по-ранни романа на Маги Стийвотър, повдигащи воала над живота на тъмните феи – „Ридание” и „Балада”, също са факт  на български език в навечерието на гостуването на младата авторка.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина