Ал Пачино в “Дани Колинс” в Lucky Дом на киното

Култура

Кейт Уинслет в "Малки бъркотиии” и отзвук на най-интересните заглавия от София Филм Фест в програмата за седмицата

Освен отзвукът от София Филм Фест, който продължава с най-интересните заглавия от селекцията на фестивала, в Lucky Дом на киното ви очакват и две премиерни заглавия.

В "Малки бъркотии" носителката на "Оскар" Кейт Уинслет и Алън Рикман (вече в ролята и на режисьор) работят отново заедно – за първи път след снимките на "Разум и чувства".
Годината е 1682. Сабин Де Бара е волева млада дама и талантлив озеленител, работеща в градини из френската провинция, докато един ден не получава неочаквана покана – да се яви на интервю за работа в двора на крал Луи XIV. След й възлагат да изгради една от градините в новата резиденция на Краля Слънце, Сабин се сблъсква с жестоките борби за власт и сложния етикет в кралския двор, опитвайки се да се пребори с непреодолимите за онова време класови и полови предразсъдъци.

Второто премиерно заглавие “Дани Колинс” е с участието на гениалния Ал Пачино. Големият актьор влиза в ролята на певеца Дани, който на преходна възраст сякаш има всичко – пари, слава, нова годеница, пълни зали, но сякаш е забравил свободата на някогашния див рокаджия. Когато един ден дългогодишният му мениджър му връчва писмо, написано до него лично от Джон Ленън преди 40 години, но така и недоставено, Дани решава да се вслуша в съвета на идола си и да следва сърцето си, макар и с десетилетия закъснение. Той отменя предстоящото си разпродадено турне и се усамотява в хотел в малко градче, за да се опита да преоткрие любовта си към музиката и семейството, което е изоставил някога, по пътя към славата…

Отзвукът от София Филм Фест продължава и тази седмица със заглавията “Феникс” (филм, който беше част от изданието на феста в София, но в Пловдив ще бъде показан сега за първи път), “Гълъб, кацнал на клон, размишлява за битието” на Рой Андершон. “Досието Петров” на Георги Дюлгеров, “Белият Бог”, “Солта на земята” на Вим Вендерс, “Чудесата”.

Поради големият интерес към детския фестивал, Lukcy Дом на киното продължава с излъчването на детски филми през уикендите като цените на билетите са 2 лв. за дете и 4 лв. за възрастен. Сред заглавията са: “Пчеличката Мая” 3D, ‘Кумба” 3D, “Снежната кралица” 3D, “Крадци на ядки” 3D, “Тарзан” 3D, “Омагьосаната къща”.

Цени на билетите (можете да ги купите на касата в киното или онлайн на boxoffice.bg):
Понеделник – четвъртък – 5 лв
Петък – неделя – 6 лв
Цена за детските филми (ДФ) – 2 лв. за деца, 4 лв. за възрастни

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.