Актуално

85 души на сцената в мюзикъла

Image title
С национално турне в 6 града тръгва световният хит Мулен Руж. Продукцията на студентите от Американския университет е най-мащабната, реализирана от аматьорска трупа в България. Пловдивската премиера е на 9 април в Драматичния театър.
Moulin Rouge преобразява представата за музикален спектакъл под съпровода на 25-членния оркестър “Levon Manukyan Collegium Musicum”. „В продукцията са включени всички сценични изкуства – музика на живо, актьорска игра и пеене. 85-членният екип ще направи преживяването на публиката незабравимо”, обещава четвъртокурсникът Рафаел Хачатрян, продуцент на мюзикъла.
Moulin Rouge! е романтична история, която разказва за младия английски поет Крисчън, който се влюбва в смъpтно болната Сатен – звезда в кабарето Moulin Rouge. Режисьорът Баз Лурман пресъздава този сюжет в едноименния филм с участието на Никол Кидман и Юън Макгрегър. Moulin Rouge е базиран върху трагичната история на операта “Травиата” от Верди.
През последните три години студентската трупа от Американския университет в България постави мюзикълите „Чикаго”, „Уестсайдска история” и „Лак за коса”. За „Чикаго” трупата стана първата аматьорска трупа в Европа, а за „Лак за коса” – в света, която получи официалните авторски права за поставянето им.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина