Заловиха младеж, ограбвал възрастни жени

Криминале

 

При проведена полицейска операция, полицаи от Второ РУП задържаха 25-годишен младеж, който е сериен извършител на кражби.

На 22 януари в полицията е подаден сигнал от 84-годишна жена от града, че около 15.00 часа, в района на ул. “Копривките” в Пловдив, е била нападната от непознат, който издърпал чантата й и отнел лични документи, и малка сума пари. На следващия ден, около 16.30 в близост до прелеза на бул. “Пещерско шосе”, 61–годишна дама се е оплакала, че е била ограбена по същия начин, а в неделя около 12.30 часа пострадалата от апаша е 75-годишна пенсионерка.

Непосредствено след извършване на вчерашното си посегателство, служителите задържали 25-годишния пловдивчанин. Около 12.45 часа, той издърпал чантата на 75-годишна гражданка, в която имало лични документи, пари и ключове в междублоковото пространство на ул. “Генерал Колев”.

В хода на документиране на престъпната дейност се установи, че пловдивчанина е автор и на подобно посегателство на района на Първо РУП Пловдив. Делата са докладвани в Районна прокуратура Пловдив.

На задържания е повдигнато обвинение и му е наложена полицейска мярка за задържане за срок от 24 часа. Работата по случаите продължава в рамките на образуваните досъдебни производства.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.