Задържаха инспектор от Областната дирекция по безопасност на храните за рушвет

Криминале
Под Тепето

При акция под ръководството на Окръжна прокуратура-Пловдив, съвместно с ДАНС и полицията, е задържан инспектор от Областната  дирекция по безопасност на храните в Пловдив при получаване на парична сума от собственик на склад

Днеспод ръководството на Окръжна прокуратура-Пловдив е проведена съвместна акция с ДАНС и отдел „Икономическа полиция“ при ОД на МВР-Пловдив. При специализираната операция в момент на получаване на подкуп е задържан 57-годишнен инспектор в Областната дирекция по безопасност на храните в Пловдив. Паричната сума е била поискана от собственик на склад за търговия на едро с хранителни продукти в Пловдив. Бизнесменът лично е предал парите на чиновника в заведение в Пловдив.

При същата акция, в автомобил в града под тептата,  е задържан и 50-годишен мъж от Пловдив, за когото има данни, че е взел участие при получаването на рушвета от инспектора от Безопасност на храните и е задържан за 24 часа.

Под ръководството на Окръжна прокуратура-Пловдив се извършват активни процесуално-следствени действия по случая, прецизира се правната квалификация на деянието и предстои повдигане на обвинения.

 

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.