Столипиново като бомба със закъснител след ареста на Еньо Петров

Криминале

Бившият ДПС лидер правел собствена партия
Еньо Петров гони репортерка, която души около лъскавия му джип
Еньо Петров гони репортерка, която души около лъскавия му джип
Столипиново е като бомба със закъснител след ареста на един от лидерите в махалата Еньо Петров. В момента, на улица Острец, където се намира жилището и склада на фамилията, има засилено присъствие на мутри и полицаи, а група журналисти бяха атакувани от смугли жители на ромския квартал. Наложи се служители на реда да се грижат за безопасността на репортерите и да ги ескортират до изходите на гетото. Махалата обаче е настръхнала и се готви за бунт заради един от благодетелите си. Ситуацията е нагорещена до ярко червено, не крият и служители на реда. На място е бил мярнат и Цар Киро. Приближени до бившия ДПС лидер и общински съветник Еньо Петров коментират, че арестът му е политическа атака. Разбра се още, че изключеният от редиците на Доган през 2007 и приближен в момента до местната власт под тепетата ромски лидер щял да прави собствена партия. Политическото отроче на Еньо щяло да се казва АКП, а съдържанието зад абревиатурата е толкова сложно, че негови сподвижници не си спомниха какво точно значат трите буквички. С партията обаче Петров щял да участва в предстоящите местни избори. В момента събирал гласове из махалата за учредяването й. Близки на Ерол гонят репортерите
Близки на Ерол гонят репортерите

Преди около 2 години около Еньо Петров се разрази голям скандал, след като репортери го снимаха с лъскавия му поръчков джип Ауди Q7 за 150 бона, който по никакъв начин не импонира на общинската заплата. Еньо открай време бие на очи със скъпи часовници, лъскави коли и охолен начин на живот. От 1992 г. ми се е отелил волът. Бил съм баничар, лимонададжия, чистач и какво ли не. Апартаменът си купих преди да стана съветник, обясни тогава бившият лидер на ДПС под тепетата и старейшина от миналия местен парламент. Джипът се води на фирмата Щастлива звезда, чийто склад бе разбит от ченгетата снощи. Тя е собственост на съпругата на Еньо, или Ерол, както го наричат в гетото. Той е назначен в общинското предприятие Градини и паркове на заплата от 720 лв. Когато гръмна скандала около Аудито се заговори, че  Ерол раздавал пари срещу залог и голяма лихва в Столипиново. Той обаче отрече. Името му бе забъркано и в търговия с гласове на последните местни избори. Имаше дори прокурорска проверка по жалба на РИК, в която се твърдеше, че Еньо и още двама патрони от махалата агитирали в деня на вота за РЗС.
Складът, в който влетя снощи полицията, бе купен от съпругата му Златка Петрова през 2005 г. Той се намира точно до блока, в който живеят и бе общински имот, преди да стане собственост на Петрови. Търгът бе организиран бързо и на него се яви само “Щастлива звезда”. Срещу 12 100 лв. Петрова придоби правото на собственост върху имота от 176 квадрата. През 2007 г. Петров бе свален от лидерския пост в ДПС.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.