Спецакция „Бояджийте“ громи Стрийт Арт Фест

Криминале

Ченгета атакуваха законно рисуващите графитъри в подлеза на Баня Старинна

Член на организираната престъпна група рисува безнаказано в подлеза
Член на организираната престъпна група рисува безнаказано в подлеза
Неочаквана спецакция срещу организираната бояджийска престъпност организираха по сигнал няколко униформени от пловдивската полиция. Ченгетата влетяха в подлеза на Баня Старинна и атакуваха въоръжени със спрейове младежи. Потракваха белезници, хвърляха се косо съмнителни погледи, миришеше на масови арести на младежи. Които обаче не правеха нищо нередно, а участваха в шарения Стрийт Арт Фест с тема „Пловдив древен и вечен“, който стартира днес.

Оказа се, че служителите на реда са пратени за зелен хайвер от нервен чичак, който видял че някакви хора рисуват изчистените стени на подлеза, но не успял да види огромните винили, че на това място се провежда графити фестивал. При това тридневен, с всички разрешителни от общината. Да не говорим, че събитието е част от визитката на кандидатурата на Пловдив за Европейска столица на културата. Неловката ситуация накара полицаите и организираната престъпна група бояджии да се чувстват супер неудобно, гледайки се като котки с мишки без абсолютно никаква причина, освен болните конспиративни фантазии в нечия нервна глава.

Екшънът се е случил следобед, когато уличните артисти тъкмо привършвали подготовката на фасадните си платна, които започват да рисуват активно и същински от утре. Много странно беше. Защото ние рисувахме, един човек ни вдигна скандал, че драскаме върху чистите стени, а десетина минути по-късно подлезът се напълни с полиция. Бяхме като в някакъв нов български сериал, в който се оказахме лошите. И установихме, че полицията действа бързо и е в помощ на обществото, коментира с усмивка случката един от участниците във фестивала.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.