Шофьорът на тира: Опитах се да спася колегата в Реното, той обаче бе безжизнен

Криминале

Шофьорът на тира Иван АнгеловСъс затворени очи на шофьорската си седалка водачът на тира, в който се забиха два автомобила при днешното жестоко меле на магистралата. Иван Ангелов беше като цапнат с чук от случилото се, въпреки че се отърва напълно невредим от инцидента. Случи се за секунди. Мъглата бе като да я режеш с нож. Рязко се сгъсти точно тук, а аз намалих скоростта, тъй като не се виждаше на повече от десет метра. Тогава дойде трясъкът отзад. Усетих го, чух го. Последваха още няколко трясъка, пресъздаде звуците от днешната черна сутрин шофьорът на камиона.

Веднага слязох и изтичах до колата отзад. Реното бе влязло под каросерията, човекът за волана бе абсолютно безжизнен. Опитах се да го измъкна, взех нож, за да срежа предпазния му колан, но човекът си бе заминал, допълни картинката Иван. Именно той се обажда на 112, за да сигнализира за случилата се беля близо до детелината за Стряма, 135-я километър в посока Бургас.

Близо до камиона му се въргаляше и буквално умаленият наполовина след ударите Мерцедес, в който е издъхнала втората жертва от инцидента от сутринта. На помощ на пострадалите в немското возило се притекли Ангелов и пътниците в сребристо БМВ с отнесена предница. Ужас. Нямам с каква друга дума да опиша случилото се, потресен бе шофьорът на бавареца, който имаше рани по лицето си от литналите при сблъсъка стъкла.

Това, което виждате тук прилича на война. Такава си и беше. Изтрепахме се по мирно време, коментира един от участниците в мелето на платното в посока столицата. Там смачкани и разглобени се търкаляха 7-8 автомобила, няколко буса и два тира. Като по чудо тук жертви нямаше. Тежко пострадали да, но дяволът бе малък. За разлика от другата страна на магистралата, на която в последствие разбрахме, че са загинали двама души. След време вероятно всеки ще търси вина в другия, но истината е, че мъглата стори това. Просто нищо не се виждаше, каза пътничка в една от смачканите возила, която си събираше багажа от купчината метал, за да бъде откарана от помощен транспорт в неизвестна посока.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.