Районният мюфтия влезе във владение, хората на Ашим запазиха офиса на джамийското настоятелство

Криминале

Главният мюфтия Мустафа Хаджи пристигна за петъчната молитва

Image title
Веднага след като доскорошният председател на джамийското настоятелство Ашим Асан получи двегодишна присъда за побоя, нанесен на районния мюфтия Осман Хилми и хората му, районното мюфтийство влезе във владение на част от имотите си в Джумая Джамия. Това стана вчера по обяд в присъствието на враждуващия лагер, който до последно не отстъпваше владения. Оказа се, че племенникът на Ашим Асан – Юсеин Асанов, който също участва в побоя над мюфтията, за което получи една година условно, е назначен с протокол за заместник на чичо си.
Повече от 50 души се събраха пред джамията преди старта на петъчната молитва. При засилено полицейско присъствие около обяд районният мюфтия Осман Хилми влезе във владение на имотите си. До разпри не се стигна, тъй като част от сградата е отдадена под наем на фирма „Ели инвест груп“, която с решение на съда отпреди пет месеца, има право да ползва помещенията на бившата ориенталска сладкарница. Техни представители отключиха втория етаж, където се настани Хилми, макар че хората на Ашим бяха готови да сигнализират за незаконно влизане във владение.
С Хилми дойдоха главният мюфтия Мустафа Хаджи и Шабанали Ахмед – председател на Висшия духовен мюсюлмански съвет, които също кланяха молитва в джамията.
„Радвам се, че полицията, съдът и прокуратурата си свършиха работатая. Водя ръководството, което е законно избрано и трябва да започне да действа. Питам се защо още стоят решетките на джамията, за които има предписание да бъдат махнати, тъй като сградата е паметник на културата под закрилата на ЮНЕСКО“, каза Мустафа Хаджи.
Сега обаче Осман Хилми ще е врата срещу врата с хората на Ашим, които запазиха офиса на джамийското настоятелство. Хилми обаче се зарече в най-скоро време да получи изпълнителен лист и за тези имоти и да влезе във владение.Image title
Image title
Image title
Image title
Image title

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.