Продължава издирването на 19-годишния Петър

Криминале

Шести ден водолази и доброволци го търсят, но без резултат

Спасителните екипи не се отказват и продължават да търсят 19-годишния Петър, който изчезна преди шест дни във водите на Марица. Към екипите на полиция, пожарна и водолази, се присъединиха доброволци, някои от които близки на изчезналия младеж, а други – представители на спортни клубове по плуване. Лода и кану-каняк също участваха в действията, които до момента не са дали желания резултат.

От Пожарна безопасност в Пловдив съобщиха, че вчера, екипите, които работят по случая са направи инсценировка на разигралата се ситуация. Младежът не е умеел да плува, а неговата приятелка, Деси, се е опитала да му подаде дървена пръчка, за да го измъкне от водата. Тогава Петър е започнал да потъва. Спасителите претърсиха многократно мястото, на която е трябвало да изплува момчето, но там няма нищо. На самото място, на което е станал инцидентът, има дъбока около 6 метра яма, която е покрита с тина и пясък.

Инситутциите, които се грижат за безопасността в града, апелират хората да бъдат предпазливи и да не предприемат рискови действия, като влизат в мътните води на реката.

 

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.