Пиян шофьор чупи рекорди и отива на топло

Криминале

7.56 промила алкохол в кръвта е отчел дрегера при тестването на водача

44-годишен мъж чупи рекорди по шофиране в нетрезво състояние. На 13 февруари 2016 г., около 18 часа, мъжът на име Румен, шофирал лек автомобил Пежо 306, доколкото „шофирнае“ може да бъде правилна дума, в посока Карлово. Междувременно в другата лента се движел лек автомобил Фолксваген Пасат. До разклона за с. Войнягово двете коли се разминали на изключително малко разстояние една от друга и едва не се ударили, след което отбили в дясно и спрели. Пежо-то с пловдивска регистрация спряло в банкета, а втората кола встрани на пътя. Водачът на Фолксваген-а слязъл и се насочил към Румен. Първият отворил вратата на колата и установил, че 44-годишният мъж бил в неадекватно състояние и силно лъхал на алкохол. Междувременно на тел. 112 са били извикани полицаи от РУ на МВР-Хисар, които веднага се отзовали на местопроизшествието.

Същите констатирали, че Румен е в крайно неадекватно състояние и поради това, че силно е лъхал на алкохол, са го тествали с дрегер. Издишаният от Румен въздух в уреда е отчел умопомрачителните 7,56 промила алкохол, което го превръща в жив самоубиец и потенциален убиец на пътя. Той  отказал да даде кръвна проба. Пияният мъж е заявил пред полицаите, както и на другия шофьор, че много съжалява за случилото се и че от предната вечер и на самия ден е употребявал алкохол, без да конкретизира вида и марката. Признал, че той е шофирал автомобила си. След това същият е отведен в сградата на полицията в гр. Хисар, където на основание Закона за МВР е бил задържан за 24 часа.  

В съдебната зала Румен изрази съжаление за постъпката си, призна се е за виновен, не е давал обяснения и не е споделил колко алкохол е изпил.  

След произнасяне на присъдата, постановена по реда на съкратено съдебно следствие, предвид наложеното му ефективно наказание “лишаване от свобода” Районен съд-Пловдив е променил наложената мярка за неотклонение от „подписка“ в „задържане под стража“ и Румен е бил отведен веднага от съдебната зала в ареста в гр. Пловдив.

Съдебният акт не е окончателен и подлежи на обжалване пред Окръжен съд – Пловдив.

 

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.