Пазете се: 54-годишен мъж почина от домашна ракия

Криминале

Фатално се оказало голямото количество метанол

Image title
54-годишен мъж почина през уикенда в клиниката по токсикология на Военноморската болница във Варна. Варненецът от сутринта бил на казан за варене на ракия с приятели в близко на Варна село. Изпил около литър току-що сварена ракия. Пациентът бил приет във Военоморската болница в безсъзнание. Наличието на голямо количество метилов алкохол в напитката се оказало фатално.

На приятелите на починалия, които били с по десетина години по-млади, им се разминало само с тежък махмурлук и зверско главоболие.

След зверско напиване в токсикологията на Военноморската болница във Варна в неделя постъпила и 14-годишната М. Т. Тя била откарана от екип на „Бърза помощ“, след като младежи извикали линейката. Спешните медици заварили на тийнейджърския купон в квартал „Младост“ половин дузина пияни момчета и момичета.

Не става ясно какъв алкохол са пили и какво количество точно е употребила тийнейджърката. Тя била в несвяст и напълно неадекватна. Това е втората тийнейджърка, която бе при нас в токсикологията през последните дни.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.