Няма опасност за живота на хоспитализираните в „Св. Георги“

Криминале

Седем души са хоспитализирани в УМБАЛ "Св. Георги" след жестоките верижни катастрофи заради непрогледна мъгла на магистралата тази сутрин. Пациентите са стабилни, травмите на всички са обработени, няма пряка опасност за живота им, каза шефът на Спешното в Университетска болница днес по обяд Кирил Атлиев. Най-възрастният настанен в здравното заведение е 56-годишен мъж. 2-годишно момиченце е с тежка травма в крайниците- то е със счупено ребро в един от сблъсъците на 135-я километър. За лечение са настанени и родителите на детето.

Първият приет пациент пре нас е в 7.25ч. тази сутрин. Екипите на Бърза помощ са действали изключително бързо и адекватно. 15 души с различни травми минаха пред спешните кабинети, като седем от тях бяха оставени под лекарско наблюдение. Повечето са с травми в гръдния кош и стомаха, в главата и в крайниците. Всички са с множество рани от стъкла и удари, причинени от сблъсъците. Някои от пострадалите отказаха да бъдат хоспитализирани, други бяха освободени за домашно лечение, уточни д-р Атлиев пред медиите.

Десетки разчистваха магистралата след жестокото меле тази сутринТрима души са минали през болницата в Раковски, откъдето ги препратили към УМБАЛ. Всички са в стабилно състояние. Момиченцето със счупено ляво бедро е претърпяло скорошна операция на сърцето. То и семейството й са пътували именно за контролен  преглед.

Споделете ни във:

1 thought on “Няма опасност за живота на хоспитализираните в „Св. Георги“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.