Мъж изпотроши Мерцедес на автомивка

Криминале

Хулиганът извадил мачете, с което строшил стъклата на автомобила и нарязал гумите му

Районна прокуратура – Пловдив внесе обвинителен акт срещу 40-годишният Атанас за унищожаване на чуждо движимо имущество и хулиганство.

40-годишният мъж е обвинен в това, че на 9-ти юли тази година е изпотрошил стъклата и  спукал гумите на микробус Мерцедес Вито 200, при което е извършил и други непристойни дейности, с което грубо е нарушил обществения ред.

Свадата между Атанас и водачът на Мерцедеса станала на автомивка в Пловдив. Докато шофьорът на буса свалял вещи от колата, Атанас се развикал по него: „Ей, до кога ще те чакам? Кога ще ми вършен парите?“, след което извадил нож, тип мачете, и започнал да троши стъклата на превозното средство. След това нарязал и две от гумите на Мерцедеса. Докато продължавал със съсипването на микробуса, Атанас продължавал да ругае и да заплашва шофьора, че ще го глоби с 10 000 евро. Водачът на Мерцедеса осъзнал, че по мирен начин няма да се разберат с Атанас и се оттеглил възмутен от автомивката.

След като нападателят дотрошил стъклата на превозното средство, прибрал ножа си, качил се в личния си автомобил и потеглил по бул. „Южен“.

Щетите, които е нанесъл 40-годишният хулиган са на обща стойност малко над 700 лева. По време на разпитите, той не се е признал за виновен. Предстои Районен съд – Пловдив да насрочи първото заседание по делото.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.