ДПС: Палят ни! Полицията: Късо съединение!

Криминале

Разбиха два офиса на партията, трети изгоря
Изгорелият партиен офис
Изгорелият партиен офис
Два офиса на ДПС под тепетата бяха разбити, а един горя само в рамките на няколко часа. От партията са категорични, че става въпрос за умишлени атентати. Според бюлетина на полицията обаче най-вероятната причина за огнената стихия в Столипиново е късо съединение. Пред пламъците да лумнат на улица „Правда 9” в гетото, павета са летели по помещенията на партията на бул. „Цар Борис ІІІ Обединител“- срещу ПУ и от северната страна на Тунела. Според ДПС активисти- нищо не липсвало. Явно целта не е била обир, а провокация, смятат хората на Доган под тепетата.
По-късно пред деня днес от партията излязоха с декларация.
„Във връзка с инциденти в град Пловдив от тази нощ – грубото посегателство срещу общинския и областния офис на ДПС на бул.”Цар Борис III Обединител” 75 и бул.”Цар Борис III Обединител” 155, на които са изпотрошени стъклата, както и палежа на клуба на ДПС във кв. „Столипиново” ул. „Правда” 9, изразяваме силната си тревога и възмущение и осъждаме остро тези провокации. Image title
Image title

Вандалският акт, насочен категорично срещу ДПС, което се потвърждава от бележки, съдържащи заплахи срещу политическата партия и нейни представители, и пожара в клуба на ДПС в кв. „Столипиново” се случват по едно и също време.
Тъй като това не са първите случаи на посегателства срещу офиси на ДПС в Пловдив, като последния беше преди 3 месеца, настояваме този път органите на реда да предприемат всички необходими действия да бъдат разкрити поръчителите и директните извършители на тези деяния, за да не хвърлят сянка на съмнение за двойни стандарти и да бъдат пресечени всякакви опити за повлияване на политическите процеси и гарантиране на гражданските права и сигурност.
В противен случай ще се наложи неумолимата ни оценка, че в тези случаи МВР на практика толерира с бездействието си вандалски актове срещу офисите ДПС”.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.