ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
ГрадътИзпод тепетоМненияНовини

Георги Стаменов: След реконструкцията СУ „Любен Каравелов“ е сред най-модерните училища в страната

Кметът на район „Централен“ Георги Стаменов и директорката на СУ „Любен Каравелов“ Славка Щерева инспектираха днес финалните дейности по реконструкцията на сградата на ул. „Лютиче“.

Припомняме, че  училището е един от обектите, който се модернизира по ОП „Региони в растеж“. Приключват вече строителните дейности в базата на ул. „Лютиче“, която е основно ремонтирана и санирана. Сменени са електрическата инсталация и настилките в класните стаи и коридорите, подменена е и системата за отвеждане на дъждовна вода от покрива, а носещите зидове са подсилени със специална скара.

В момента всички класни стаи се почистват, поставят се нови шкафчета за най-малките. Предстои занятията на учениците, които в момента се провеждат в сградата на ул. „Марагидик“, да се преместят в обновената база на ул. „Лютиче“.

Веднага след това стартира и строежът на нов корпус с физкултурен салон, басейн и топла връзка, както и реконструкцията на сградата на ул. „Марагидик“ и дворното пространство.

 „Талантливите ни ученици, които разнасят по цял свят славата на българския фолклор и пазят народните традиции, ще учат в прекрасни условия. Смятам, че след цялостния ремонт това ще е една от най-модерните училищни бази в страната“, коментира кметът на „Централен“ Георги Стаменов.

Проектът по ОП „Региони в растеж“ е на стойност над 18 000 000 лева, като включва и строеж на нова детска градина и реконструкция в ДГ „Снежанка“ и  „Перуника“, както и в детска ясла „Детски смях“.

 

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

2 коментари

  1. Моля ви, не налагайте неграмотното Марагидик. По цялата улица през 10 м има табели, за които е платено с европейски пари, на някой неграмотен, който нито е чувал, нито знае що е то Мара гидик и как, аджеба, се пише. Вместо да плати от джоба си за нови табели, насърчавайки неграмотността му, току виж утре станал я кмет, я просветен министър.

  2. А другите училища кога ще имат модерна база , кмете??? Това училище трябваше да отвори на 15 септ миналата година, какво правите досега??? След толкова милиони???

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина