Вечните “Бийтълс“ огласят Дома на киното на филмфеста в Пловдив

Арт

“Мрежата” на Ким Ки-дук е другото заглавие в афиша

Днес в 18:30 часа можете да видите новия филм на един добре познат на киноманите режисьор – Ким Ки-дук. Мрежата” ще ви срещне с Нам – беден рибар, който води съвсем скромен, но щастлив живот с жена си и дъщеря си. Цялото семейство живее на северния бряг на река, разделяща двете корейски държави. Всеки ден Нам лови риба близо до граничните полицаи. Те го познават и знаят, че няма да пресече невидимата разделителна линия. Един ден обаче мрежата му се заплита в мотора на лодката и рибарят е отнесен на Южния бряг. Веднага щом го достига, Нам е арестуван от граничните полицаи на Южна Корея, които го подлагат на щателно разследване. Разпитващият офицер се опитва да го вербува да стане предател и шпионин. С увеличаването на натиска от чуждата страна Нам осъзнава, че дори да успее да се прибере у дома, животът му никога няма да бъде същият.

В 20:45 часа се пригответе за истинска музика фиеста с документалната лента на Тони Палмър – “Бийтълс и Втората световна война”. През 1976 г. излиза един уникален филм със заглавие “Всичко това и Втората световна война”. В него звучат кавър версии на „Бийтълс“, изпълнени от изключителни музиканти и илюстрирани с архивни кадри от Втората световна война и откъси от филми от 40-те години. Днес имаме нова версия на филма, наречена “Бийтълс и Втората световна война”. В него е включена, общо взето, същата музика, но са добавени нови архивни кадри, а сред известните имена, допринесли с таланта си за този проект, са Елтън Джон, „Бий Джийс“, Род Стюарт, Франки Вали, Тина Търнър, Хелън Реди, Джеф Лин, Кийт Муун, Питър Гейбриъл, Лео Сейър и Дейвид Есекс. Новата версия на филма е монтирана от Тони Палмър.

Билети – на касата в LUCKY Дом на киното, онлайн на www.boxoffice.bg и за първи път тази година и в кенчета в следните заведения: Club Fargo, Котка и Мишка, Bee Bop Café, No Sense, Апартамент 101, Monkey House, Малката Библиотека, Rock Bar Download, Мармалад. 

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.