Таря Турунен: Мечтая да имам деца!

Арт

Image title
Финландската суперзвезда сподели в екслузивно интервю преди концерта си в Пловдив на живо по радио Тангра Мега Рок, че мечтае да има деца, но в момента е твърде заета с кариерата си. Директната телефонна връзка с дома на Таря в Аржентина бе осъществена седмица преди грандиозното шоу на 21 септември в Античния театър в Пловдив.
„Да бъдеш едновременно певица и майка, да съчетаеш тези две неща не е никак лесно. Разбира се, това е моя мечта. С моя съпруг мечтаем един ден да създадем семейство. Би било прекрасно. Смятам, че все още съм достатъчно млада, хаха. Макар че времето си тече…Все пак се надявам един ден да имам семейство.“
Междувременно, последните БИЛЕТИ за шоуто с цена 35 лв се продават в системите на www.Ticketstream.bg и www.Eventim.bg.
Таря Турунен ще представи своето специално шоу ‘Beauty and The Beat’, заедно със звездния барабанист Майк Терана и с оркестъра и хора на Пловдивската филхармония, под диригенството на Левон Манукян.
Концртът е на 21 септмеври в първото издание на SOUNDS OF THE AGES – новият музикален форум в България, който ще се състои за първи път тази година, по идея и под патронажа на губернатора и кандидат за кмет Иван Тотев. Ето и цялото интервю на Васил Върбанов с рок тигрицата:
Image title
– ДОБРО УТРО, ТАРЯ! КАК СИ?
– Добро утро! Много съм добре, благодаря. А ти?
– АЗ СЪЩО – ТУК НАБЛИЖАВА КРАЯТ НА ЛЯТОТО. ПРИ ВАС, В АРЖЕНТИНА, ВЕРОЯТНО ИДВА КРАЯТ НА ЗИМАТА?
– Да, така е. Вече идва една прекрасна пролет. Слънцето грее, дърветата цъфтят – невероятно хубаво е. Много ми е приятно да си седя на балкона и да си пия кафето.
– ДОБРЕ, ЯСНО Е, ЧЕ ЩЕ ГОВОРИМ ПРЕДИМНО ЗА ПРЕДСТОЯЩОТО ТИ ШОУ В БЪЛГАРИЯ, НО ПРЕДИ ТОВА НЕКА ТЕ ПОПИТАМ ЗА НОВАТА МУЗИКА, ВЪРХУ КОЯТО РАБОТИШ С ХОРА КАТО ЕРИК НИХОЛМ. ТИ СПОМЕНА ЗА ТОВА В ТВОЯ БЛОГ ПРЕДИ ОКОЛО МЕСЕЦ. ИМАШ ЛИ ПРЕДСТАВА КОГА ЩЕ БЪДАТ ИЗДАДЕНИ НОВИТЕ ПЕСНИ?
– О, твърде рано е да се каже. Все още пиша песни и албумът е в много начална фаза. Това, което мога да кажа е, че много ми се иска хората да го чуят догодина, когато се надявам да излезе. Засега, обаче, няма нищо конкретно. Твърде рано е да говоря за това, но в момента работим по въпроса и аз съм много щастлива, песните постепенно се оформят и разцъфват.
Харесва ми това, което чувам, допада ми атмосферата на албума. Ще бъде нещо близко до това, което съм правила преди, но както винаги ще има и някои изненади и дори някои шокиращи моменти. Засега, обаче, е твърде рано да го обсъждаме.
– ОСВЕН ТОВА ДОЧУХМЕ, ЧЕ В НАЧАЛОТО НА 2012-ТА ОТНОВО ТРЪГВАШ НА ТУРНЕ, ТОЗИ ПЪТ С ТВОЯТА ГРУПА, СЛЕД КОЕТО ЩЕ ПРЕКЪСНЕШ КОНЦЕРТИТЕ, ЗА ДА СЕ СЪСРЕДОТОЧИШ ВЪРХУ НОВИЯ АЛБУМ.
– Точно така.
– ИМАШ ЛИ ВЕЧЕ ИЗЯСНЕНА ПРОГРАМА?
– Да, работим усилено върху графика за турнето. То ще бъде последното за албума ‘What Lies Beneath’ – актуалния ми албум. Ще направим тримесечно турне, може и по-дълго. Започваме в Европа, първо Западна Европа, после Източна и накрая, през март, отиваме в Южна Америка. Много се надявам да посетим и Китай. Това ще бъдат първите ми концерти в Азия. Имаме хубави планове, но след това спираме. После се съсредоточавам изцяло върху новия албум.
– ВРЕМЕ Е ДА ПОГОВОРИМ ЗА ‘BEAUTY AND THE BEAT’ – ЯСНО Е, ЧЕ КРАСАВИЦАТА СИ ТИ, А БИЙТЪТ ИДВА ОТ МАЙК…
– Хахаха, точно така!
– ЗНАЕМ, ЧЕ ТИ ПРИТЕЖАВАШ ФАНТАСТИЧЕН ТАЛАНТ, С КОЙТО ОЗАРЯВАШ ВСИЧКО, ДО КОЕТО СЕ ДОКОСНЕШ. НО ВСЕ ПАК, РЕПЕТИРАТЕ ЛИ С МАЙК? ПОНЕЖЕ ТИ В МОМЕНТА СИ В АРЖЕНТИНА, А ТОЙ Е НЯКЪДЕ В ИТАЛИЯ…
– Да, така е. Не репетираме заедно. Надявам се да имаме възможност да порепетираме няколко дни в Пловдив, заедно с оркестъра, хора и г-н Терана. Той си репетира сам – аз също. Работя усилено върху вокалите и изпълнението си – ежедневно. Това е труден концерт. Голямо предизвикателство за всички нас. За пръв път предприемаме подобно нещо. Това е нещо уникално. Мисля че ще поставим едно добро начало и се надявам в бъдеще всичко това да се разрастне и развие. Надявам се заедно с Майк занапред да правим още такива концерти.
Чудесно е, че започваме в България, където имам най-великите фенове и публиката винаги е изумителна.
– А АНТИЧНИЯТ ТЕАТЪР В ПЛОВДИВ Е ВЪЛШЕБНО МЯСТО.
– Да, невероятен е. Видях толкова много страхотни снимки. Много ми е приятно, че ще бъда част от една вълшебна нощ там.
– ГОВОРЕЙКИ ЗА ФЕНОВЕТЕ ТИ, ОСОБЕНО БЪЛГАРСКИТЕ, ВИНАГИ Е ПРАВЕЛО ВПЕЧАТЛЕНИЕ, ЧЕ СРЕД ТЯХ ИМА ГОЛЯМ ПРОЦЕНТ ХЛАПЕТА. КАКВА Е ТАЗИ СПЕЦИАЛНА ВРЪЗКА МЕЖДУ ТЕБ И МЛАДИТЕ?
– Най-изумителното е, че никога не бях свирила в България с предишната ми група – Nightwish. С тях така и не дойдохме във вашата страна. Първата ми поява в България беше по време на турнето за дебютния ми солов албум – ‘My Winter Storm’. Беше неописуемо! Никога не съм очаквала да направя толкова голям концерт в София!
Хиляди хора дойдоха да ме гледат и оттогава насам подкрепата от българските фенове винаги е била невероятна. Не знам, но в страната ви има нещо прекрасно и за мен е чест да бъда част от него. Надявам се да ви даря с поне малко от цялата тази любов, с която вие дарявате мен. За мен е истинска чест.
– ИМАХ ПРЕДВИД, ЧЕ НА КОНЦЕРТИТЕ ТИ ИДВАТ ГОЛЯМ БРОЙ НАИСТИНА МАЛКИ, ОКОЛО 10-ГОДИШНИ ДЕЦА. ПОМНЯ ЧЕ НА МИНАЛОТО ТИ ШОУ В СОФИЯ НЯКОЙ ТИ ПОДАРИ ПЛЮШЕНО МЕЧЕ И ИМАШЕ ДОСТА ДЕЧИЦА СРЕД ПУБЛИКАТА…
– О, разбира се, че има, разбира се. Това е нещо изумително и прекрасно. Това е новото поколение музикални фенове. Ако мога да им предам малко от красотата на музиката, от таланта. Музиката ме е вдъхновявала цял живот. Музиката осъществява всичките ми мечти, тя е неразривно свързана с всичко, което правя.
Така че новото поколение, невероятно е когато виждам толкова деца на концертите си. Обичам да съм част от всичко това. Аз съм нещо като тяхна майка. В добрия смисъл, надявам се.
– НИКОГА НЕ СЪМ ТЕ ПИТАЛ, НО САМАТА ТИ, ИМАШ ЛИ ДЕЦА?
– Още не, но много бип искала да имам.
– ЗАСЕГА СИ ТВЪРДЕ ЗАЕТА СЪС ЗАПИСИ И КОНЦЕРТИ…
– Така е, заета съм. Да бъдеш едновременно певица и майка, да съчетаеш тези две неща не е никак лесно. Разбира се, това е моя мечта. С моя съпруг мечтаем един ден да създадем семейство. Би било прекрасно. Смятам, че все още съм достатъчно млада, хаха. Макар че времето си тече…Все пак се надявам един ден да имам семейство.
– ОКЕЙ, ПОСЛЕДЕН ВЪПРОС. ТИ САМАТА КАЗВАШ, ЧЕ ВИНАГИ СИ БИЛА НЕРАЗРИВНО СВЪРЗАНА С МУЗИКАТА. ПОВЕЧЕТО РОК МУЗИКАНТИ, С КОИТО ГОВОРИМ КАЗВАТ, ЧЕ СА ИЗРАСНАЛИ С MOTORHEAD, ROLLING STONES И ТАКА-НАТАТЪК…
Да, все е нещо, свързано с рока.
– ЩО СЕ ОТНАСЯ ДО ТЕБ, КОЯ БЕ МУЗИКАТА, КОЯТО ТЕ ГРАБНА ПЪРВОНАЧАЛНО? НЕЩО НА ДВОРЖАК, ИЛИ НА МОЦАРТ, ИЛИ…?
– Знаеш ли, трудно е да се каже. Имам брат, който е седем години по-голям от мен. Той слушаше рок музика. Не метъл, а хард рок. Така че аз израстнах с музиката на Алис Купър и Scorpions. Слушах ги заради брат ми. Но едва 6-годишна започнах да изучавам класическа музика. Така че още от малка бях там, между тези два музикални свята. Слушах класическа музика, защото исках да я изуча, да науча за всички онези композитори и как са създали такива удивителни произведения.
От друга страна слушах и много рок и поп. Правя го и днес, слушам най-различни видове музика, което ми помага да се развивам като творец и да съм отворена към всякакви бъдещи предизвикателства. Това е, което ме държи будна и ми дава живот, плюс работата ми – трудя се усилено всеки ден.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.