Стефан Бонев отпразнува рожден ден с премиера

Арт

Image title
С премиера на нова книга отпразнува рождения си ден писателят Стефан Бонев. Пред голяма публика той представи новия си сборник с разкази „Пред прага на храма“ в книжанрица „Хермес централ“ вчера. Заради двойния повод авторът бе обсипан с цветя и подаръци. Но най-много го възрадва опашката за автографи.

Image title
А навръх празника си Бонев попадна в епицентъра на мощен академичен спор около собственото си творчество. Лирическа гротеска – това беше лаконичното определение, което проф. Огнян Сапарев даде за стила на пловдивския писател Стефан Бонев, докато представяше книгата. Според него в автора живеят двама души, единният от които здраво е стъпил на земята, а другият предпочита света на фантазното.

Image title
Литературният критик Марин Кадиев, който взе думата след него, обаче изказа абсолютно несъгласие с думите на професора и определи начина на писане на Бонев като умствена рефлексия. По думите му, в стила на автора  нямало никаква лирика. Двамата обаче бяха на едно мнение- че стилът на Бонев е неподражаем.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.