Моника Белучи и Робърт де Ниро – в „Учебник по любов“ на Киномания

Арт

Image title
Един от безспорните хитове в програмата на Киномания , която стартира на 11 ноември в кино „Лъки синема“, е „Учебник по любов”. Филмът с участието на Робърт Де Ниро, Моника Белучи, Микеле Плачидо създава три истории, за да илюстрира трите възрасти на мъжа – Младостта, Зрелостта и След това. Адриан се връща към младостта си благодарение на пламенната дъщеря на портиера, Виола. Феновете на популярното италианско кино ще се влюбят в този забавна, макар и на места политически некоректна романтична комедия.
„Джани и жените” е другото италианско предложение. В новия си филм след изненадващия хит „Празничен обяд” режисьорът Джани Ди Грегорио не открива непознати територии, но успява да зарадва публиката, връщайки се към образа на любезния застаряващ римлянин, тип мамино синче. Този път той не трябва да се грижи за четири възрастни дами, а да докаже, че все още го бива, като си намери любовница.

От рубриката „Екранизациите” със сигурност интереса на зрителите ще предизвика иновативната версия на класическата едноименна пиеса на Шекспир – „Бурята”, която режисьорката Джули Тейлър („Фрида”, „През Вселената” – страхотния филм с песни на Бийтълс) адаптира специално за носителката на Оскар – актрисата Хелън Мирън. Проспера е прокудена благородница с магически способности, предизвикала буря, за да привлече кораб на отдалечения остров, на който живее с дъщеря си, с надеждата да й намери ухажор. Лентата е и с участието на Бен Уишоу, Алън Къминг и Алфред Молина

Второто предложение от рубриката „Екранизациите” „Джейн Еър” – е майсторски режисиран филм /по прочутия роман на Шарлот Бронте/ който разгръща сюжета на романтична драма чрез поредица от ретроспекции, като оставя героинята Джейн да води зрителите из спомените си. Две са британските заглавия в програмата. Сред филмите, които със сигурност заслужават внимание на Киномания  е  „Хана”.  Режисьрът Джо Райт рязко сменя посоката и след номинираната емоциална драма „Изкупление” отново залага на ирландската тийнейджърка Сорша Ронан, този път предизвиквайки я да прекрачи границите в дързък шпионски трилър, който осъвременява „Магьосникът от Оз”. Играта на Ронан е истинско откровение, а острата й мисъл и свежата й енергия са идеално подчертани от спиращата дъха музика на “Кемикъл Брадърс”. „Неуредени сметки” на режисьора на „Влюбеният Шекспир” – Джон Мадън умело преплита класически шпионаж и размишления за високата цена на отмъщението. Филмът държи зрителя в напрежение, използвайки умело поредица от обрати, завои и размествания на фона на отлично пресъздадената атмосфера от времето на Студената война. Цените на билетите са 6 лева, а за студенти, ученици и пенсионери – 5. Картата за три прожекции е 15, а за 8 – 32 лева.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.