Историческият „Един живот” и комедията „Произведено в Италия” закриват „Любовта е лудост”

Арт

Тазгодишното издание на международния кино фестивал „Любовта е лудост” стигна своя край. Тази вечер в Lucky Дом на киното ще можете да видите френския филм на Стефан Бризе „ЕДИН ЖИВОТ”, получил номинация за „Златен лъв” във Венеция преди две години, както и комедията „ПРОИЗВЕДЕНО В ИТАЛИЯ” на Лучано Лигабуе.

От 18:45 ч. ще бъде прожекцията на „ЕДИН ЖИВОТ” с участието на Жюдит Шемла, Жан-Пиер Дарусен и Йоланд Моро. Действието се развива във Франция, Нормандия през 1819 г. Младата Жана се завръща у дома от интернат. Омъжена за местен граф, тя скоро установява колко жесток човек и неверен съпруг се оказва той. Докато се справя с хроничните му изневери, с натиска от семейството и общността и с трудностите с майчинството, Жана постепенно губи илюзиите си, че води привилегирован живот, отстъпвайки пред суровата реалност.

От 21:00 ч. фестивалът ще приключи с позитивна енергия, благодарение на комедията „ПРОИЗВЕДЕНО В ИТАЛИЯ” със Стефано Акорси, Касия Смутняк, Фаусто Мария Шарапа, Валтер Леонарди и др. Филмът е изстрадана декларация за любовните отношения с родната страна. Рико е честен човек, който се бори с живота, в който внезапно всичко става несигурно. Изпаднал в професионална и екзистенциална криза, той избира да не се подаде на времето и затрудненията, които то носи: има брак, който трябва да бъде защитен и възстановен, има приятели, на които да разчита, и къща, която да не продава. Благодарение на сина си Пиетро и съпругата си Сара, Рико възстановява силите си и решава да вземе съдбата в ръцете си, да започне отново, по един или друг начин.

Повече за фестивала и самите филми можете да научите от фейсбук страницата на LUCKY Дом на киното, а билети можете да откриете на сайта www.boxoffice.bg. Фестивалът е включен в културната програма на града и е подкрепен от Община Пловдив.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.