FLUCA без еквивалент!

Арт

Проектът, в който си сътрудничат артисти от България и Австрия, обещава богата и разнообразна програма

Новият сезон на FLUCA започва. Началото е точно след седмица, а сътрудничеството между нашенски и австрийски артисти е уникално и не намира подобен еквивалент в цялата страна. Австрийският културен павилион, който се завръща в Пловдив за втора поредна година има за цел да привлече нова, любопитна аудитория, която да участва активно в културния живот на града.

Интересното пространство в града под тепетата ни очаква с интересна програма през лятото. Културният павилион открива сезона си през май и чак до октомври ще ни представя интересни събития.  Програмата на е разделена на няколко модула, включващи дигитално изкуство и нови технологии, музика, кино, стрийт арт, дизайн, театър и литература. Всяка седмица сцената ще представя различно съдържание в следните формати – изложби, концерти, кино прожекции, уъркшопи, дискусии и срещи с артисти. В рамките на предстоящия сезон FLUCA ще даде възможност на публиката да се запознае с работата на артисти, базирани във Виена. Кураторите, които ще работят по програмата на FLUCA, са Урсула Мария Пробст, Валтер Зейдл и Борис Костадинов.

Началото на културния павиолион обявяваме с изложбата PLАMEN DEJANOFF. Тя носи името на артиста и представя дългогодишната му дейност по проектите – Бронзовата къща и Център за съвременно изкуство Арбанаси. Целта на събитието е да даде по-широка гласност на навлизането на изкуството в градската среда, както и за възприемането на съвременното изкуство като важен обществен фактор.

Повече подробности за предстоящата програма на FLUCA австрийски културен павилион можете да следите на www.fluca.info.

Откриване: петък 19 май – 20.00 ч.

ул. "Отец Паисий"

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.