Деко нарисува „Портрет на поета като млад“

Арт

Недялко Славов представя новия си роман 

Image title
Да нарисуваш портрет с думи, при това на Поета като млад… На това свръх артистично чудо ще ни научи емблематичният пловдивски писател Недялко Славов. Новият, трети поред, роман на Деко вече е на книжния пазар. Дали авторът прави дисекция на собствената си поетична младост- ще разберем на премиерата на книгата утре вечер в книжарница Хермес Централи, когато лично Недялко Славов ще почете и поговори за новите си търсения.

Image title
„Портрет на поета като млад“ е третият роман след Фаустино и Вертиго – „написан с покъртително поетичен език, разсмиващ до сълзи и тъжен до смях, романът е последната картина от триптиха на Славов, нямащ аналог в родната литература, анализира работата на Деко критикът Емил Андреев. Тази книга е болезнена гротеска за кривите огледала на нашата младост, в която се отразяваха мечтите и любовите ни. Тя е и своеобразно отмъщение за смазваните ни, но все пак оцелели чувства, допълва той.

Романът е метафора на минало време, оставило отпечатък в душите на мнозина. Прозата дава възможност на метафората да се разгърне много по-голяма, отколкото в стиха, казва пък самият автор.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.