500 отпразнуваха 8-и на площада с Криско, Лора и 100 Кила

Арт

Студентите се сляха с гимназисти и родителите им, Под тепето проведе анкета пред сцената

Image title
Повече от 500 отпразнуваха 8 декември на открито, в декемврийския студ. Студентите се сляха с гимназисти и техните родители пред откритата сцена пред кметството, на която се качиха три от най-популярните имена в БГ музиката в момента- Криско, Лора Караджова и 100 Кила.

На фона на бурната хип-хоп истерия Под тепето реши да направи свой експеримент, като се опита да провери дали веселящите се хора знаят кое друго събитие е белязало днешната дата. А имено убийството на Джон Ленън през 1980г. На студентите въобще не им бе до размисли. Повечето от тях само подгряха за нощната вакханалия с танците пред кметството. Момичетата се чудеха дали няма да им падне грима и да им спихнат прическите, а момчетата изчисляваха количествата алкохол, които ще погълнат до края на сезона.

Гимназистите пък се бяха курдисали с рап стайлинг и образуваха гъста маса от тела пред сцената. Повечето бяха дошли за автограф от Криско, Килата или Лора Караджова. Родителите на някои от тях наблюдаваха купона между сцената и немския базар. Всички възрастни, които питахме дали знаят какво се е случило на днешната дата през 1980г. , отговаряха след няколко секундно умуване: Убиха Джон Ленън.

Image title
По-интересни в отговорите си са децата. Вики, Теди и Пешо са около 14-15 годишни. Вики е чувала за „този“, защото леля й го обожава. На Теди й се прииска бившото й гадже да е тук, защото той знаел всичко за  групата на Джон- Бийтълс. Пешо е информиран, относно името на вокалиста и на групата, но не си спомня какво точно пеят. Днес не се е случило нищо, освен, че вероятно се е родил първият студент, мъдрува баткото до тях Гецата, който следва философия. Кой е Джон Ленън ли? Това този от Red Hot Chili Pepers ли е или от Queen, или Backstreet Boys? Ако е русият от Backstreet boys разбирам защо са го убили, той е ужасен, допълва бъдещият философ, знаейки кой е Джон Ленън. 
 
Друг Жоро се оказа върл фен на нашия сайт. Не знам, че е убит на днешната дата, ама на българска история не можеш да ме барнеш. Ще напиша за Под тепето великолепна статия за нашата история, закани се Жоро. 25-годишен негов адаш пък се нуждаеше само от миг, за да отговори на въпроса ни: Как да не знам какво се е случило днес. На тази дата е убит Джон Ленън, вокалистът на Бийтълс. Аз всяка година го почитам по мой си начин- слушам авторските му парчета и вечни хитове на Бийтълс. Дано всеки го прави, отбеляза Георги.

Някои от анкетираните, които не знаеха нищо за Джон Ленън се заканиха да го проучат в нета. Ако дори двама го сторят, ще бъдем щастливи. Image title
Image title
Image title
Image title
Image title
Image title

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.