ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
АктуалноГласовеМненияНовини

Славчо Атанасов: Над Пловдив започва да се развиделява

„Неработещата Електронната система за таксуване под тепетата, която струва 19 570 062 лева с ДДС, е най-голямата енигма не само в Пловдив, но и в цяла България“

Задължително е да се направи пълна ревизия на проекта, за да стане ясно на пловдивчани кой е приел този провал за добре свършена работа и с подписа си е разрешил да се платят милионите, апелира бившият кмет

С решението, с което Върховният административен съд осъди община Пловдив за отказа да предостави информацията и документите по Транспортен проект, се постигна в някаква степен справедливост, коментира екс кметът Славчо Атанасов.

Той поздрави лидера на ДСБ – Пловдив Йордан Иванов за положените усилия по делото.

Аз съм лично ангажиран с темата, защото този, по замисъла си добър и полезен за града проект, беше подготвен и спечелен от екипа ми в моя мандат, напомни Атанасов. По думите му, следващата общинска управа го превърнала в тежък провал, който спъва ежедневието на пловдивчани вече четвърта година.

„Абсурдно е общината да отказва и крие информация, когато става дума за общо 45 милиона лева публични средства. Това, което се случи с изпълнението на Електронната система за таксуване, наблюдение и управление на градския транспорт, която струва 19 570 062 лева с ДДС, е най-голямата енигма не само в Пловдив, но и в цяла България.

Поведението на общината е, меко казано, странно още от самото начало при провеждането на обществената поръчка и остава такова до самия тъжен край на проекта, когато системата така и не успя да заработи. Но на испанската фирма -изпълнител се разплати и последния транш от близо 8 200 000 лева. Обърнете внимание, какъв куриоз – много от компонентите на системата не функционират, но общината приема „извършеното“ без никаква забележка. За тях работата е свършена перфектно и милионите са платени. За нещо, което и днес не работи.

Явно да се работи на тъмно и непрозрачно стана запазена марка на сегашното управление. Но общината не е секретен военен обект, тя трябва да е прозрачна и кристално чиста в дейността си пред гражданите, особено когато става въпрос за големи проекти и финансови средства. Аз винаги съм се ръководил от максимата, че истината е най-добрата политика и това се е доказало в практиката.

По Транспортния проект има много неясноти и се радвам, че разплитането на тази общинска мистерия започва. Задължително е да се направи пълна ревизия на проекта, за да стане ясно на пловдивчани кой е приел този провал за добре свършена работа и с подписа си е разрешил да се платят милионите. И така е направил невъзможно градът да си търси предвидените неустойки в размер на 82 000 лв. (крайна възможна сума от 5 млн.лв.) за всеки ден, в който системата не работи,“ коментира още той.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

3 коментари

  1. А за зоологическата градина не се говори,и за фирма Щтрабаг,която прави ремонтите за 5 пъти по дълго време от предвиденото,за хотела на Мария Луйза който влезе в градинката и куп още други

  2. Много добре се знае кой е „одобрил“ този НЕСВЪРШЕН проект , но кой е взел парите от тази „далавера?! И кой купи на базценица много имоти в Пловдив и построи …хотели?

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина